INSIDER

Földönfutó lett az idős testvérpár, akikre rárobbant a házuk karácsonykor

A hortobágyi testvérpárt szomszédjuk mentette ki a romok alól. Semmijük sem maradt.
  • Szerző: Ripost

Hatalmas detonáció rázta meg a hortobágyi Kónya-majorban álló házat, ahol egy idős testvérpár, Manci néni és Laci bácsi lakott. A konyhájukban egy szivárgó gázpalack robbant fel, amely kidöntötte házuk falait. Végül szomszédjuk talált rájuk a romok alatt.

„Véletlenül vettem észre Manci néniéket a sötét udvaron, a törmelékkupac közepén néma csendben voltak, az életük munkája szó szerint romokban hevert körülöttük” - mesélte a Blikknek a szomszéd.

Az idős testvérpárt most a debreceni kórházban ápolják, de onnan nincs hová menniük, mindenük odalett a robbanásban. A falu ezért most összefogott értük.

Büszke vagyok rá, hogy már a szívszorító baleset másnapján összefogott a falu, gyűjtést szerveztek a bajba jutott testvérpár megsegítésére. Sajnos, László nagyon súlyos égési sérüléseket szenvedett, több műtét is vár rá, legalább két hónapig kórházi ápolásra szorul. A nővére, Manci néni könnyebben sérült, ha meggyógyul, valamelyik vidéki idősotthonba kerül majd. – mondta a Blikknek Jakab Ádám (34) hortobágyi polgármester.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?