INSIDER

Felkavaró részletek az albertirsai gyilkosságról: így végzett szerelmével Zoltán

Éva el akarta hagyni, ezért végzett vele a férfi.
  • Szerző: Ripost

A szökés veszélyére, és arra tekintettel, hogy a bűncselekmény nyomainak eltüntetésére is törekedett, elrendelték a letartóztatását pénteken annak az albertirsai férfinak, aki négy hónappal ezelőtt megölte, majd a házuk melletti épületben elásta szerelmét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ahogy arról beszámoltunk: az 56 éves P. Zoltán az élettársa eltűnése után eljátszotta, hogy aggódik, és K. Éva hozzátartozóinak még „segített” is a kutatásban. A nyomozók végül kutyák segítségével bukkantak rá a tetemre, Zoltánt pedig három napja Budapesten elfogták.

Az ügyészség közlése szerint Zoltán egy családi veszekedés után a házukban ölte meg Évát. A nő ugyanis közölte vele, hogy el akarja hagyni, ezért a gyanú szerint a férfi egy zsineggel megfojtotta. Aztán Zoltán elásta a holttestet, majd azt a látszatot keltette, mintha a 42 éves élettársa elköltözött volna.

„Elismerte a bűncselekmény elkövetését, de annak szándékosságát tagadta” – mondta a Borsnak a férfi kirendelt védője, dr. Czibor Zsuzsanna.

Információk szerint Zoltán egy olyan zsineggel fojtotta meg áldozatát, amivel a függönyt, vagy a kukás zsákot is összekötik. Az eszköz először a nő kezében volt. Kihallgatásán pedig arról beszélt, hogy aznap abban a hitben ment el otthonról, hogy a párja „csupán” elájult. Amikor észlelte a halálát, akkor „kétségbeesésében” cselekedett.

„Elmondása szerint azért nem jelezte a történteket, mert szerette volna a felnőttkorú gyermekeit és unokáit előbb anyagi biztonságban tudni” – tette hozzá az ügyvéd.

Ha bebizonyosodik a bűnössége, a férfi tettéért 15 évet is kaphat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?