INSIDER

Ezt gondolja a híres virológus és az MTA a koronavírus elleni vakcinákról

Kemenesi Gábor pécsi virológus nem győzi hangsúlyozni a sok, koronavírus kapcsán felmerült álhírrel szemben: a járványra csak az oltás jelenthet megoldást. A szakember szerint pedig ezek az oltások teljesen biztonságosak.
  • Szerző: Ripost

Kemenesi Gábor pécsi virológus már tavasz óta figyelemmel kíséri a koronavírus- járványt: tagja annak a kutatócsoportnak is, amely a világon az elsők között tudta még hónapokkal ezelőtt izolálni a vírust, ami egy hatalmas mérföldkő volt az „ellenség” megismerésében.

MTI/Komka Péter

Azonban akkor és azóta is számos álhír terjed a vírusról és az ellene kifejlesztett vakcinákról, a szakember pedig időt és fáradtságot nem kímélve, a minden napos munkája mellett folyamatosan igyekszik ezeket megcáfolni. Legutóbbi posztjában is hangsúlyozza: „a védőoltások jók, biztonságosak és működnek, kutatóként a legnagyobb elérhető sikerként tudom megélni, hogy elkészülhettek és bevethetőek a vírus ellen. A jövő járványainak szempontjából is komoly győzelem ez”

Ezúttal pedig megosztotta mindehhez a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását is a kérdésben, amelyben nem kevesebb, mint 50 vezető szaktudású professzor állítja:

„Az SARS-CoV-2 elleni védőoltással szemben megnyilvánuló fenntartások
nem támaszthatók alá semmilyen eddig ismert orvostudományi megfigyeléssel. A legtöbbször megalapozatlan és tudománytalan hírek rontják a védőoltásba vetett bizalmat, és súlyosan veszélyeztetik a járvány leküzdésének lehetőségét.”

A védőoltások jók, biztonságosak és működnek, kutatóként a legnagyobb elérhető sikerként tudom megélni, hogy...

Közzétette: Gábor Kemenesi2021. január 6., szerda

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?