INSIDER

Ezek az ajándékok lesznek ma este a karácsonyfa alatt

Azt mutatják a kereskedők számai, hogy kevesebbet költöttünk idén karácsonykor, mint tavaly, de a gyerekeken nem spóroltunk, a játékok, gyerekkönyvek ugyanúgy fogytak. Kevesebben ajándékoznak viszont utazást vagy wellnesshétvégét, és inkább gyakorlatias ajándékok lesznek ma a fa alatt.
  • Szerző: Ripost

Idén közel ötezer forinttal kevesebbet költöttünk az ajándékokra – derült ki a Cofidis felméréséből, 500 ember megkérdezése után. A Telenor ezer személyt kérdezett erről, a válaszokból kiderül, hogy a legkeresettebb ajándék a játék, a ruházat, az elektronikai eszközök és szépségápolási cikkek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Körülbelül 25 milliárd forint értékű játék kerül a magyar családok karácsonyfája alá – ez már a REGIO Játék felméréséből derül ki. A szülők fele több mint 10 ezer forintot költött játékra idén. Ebből is látszik, hogy nem a gyerekeken spórolunk.

„A legnépszerűbb játékok a kreatív- és fejlesztőjátékok, a társasjátékok és a legó” – mondta el a kérdésére Szlávecz Boglárka, a cég munkatársa. „Az online rendelések száma a tavalyi év hasonló időszakához képest megduplázódott.”

Fotó: Shutterstock

Sok fa alá kerül kisautó, baba és babakocsi, bébijáték, plüss- és játékfigura is.

Luxusra kevesebbet költöttünk

Ruházati cikkek, szépségápolási termékek és elektronikai eszközök is lesznek ma este a karácsonyfa alatt a legtöbb helyen. Főként a konyhai kisgépek voltak kelendők, de megnőtt a számítógép-tartozékok és programok iránti kereslet is. Jóval kevesebben vásároltak azonban ékszert az előző évekhez képest, és sajnos a könyv is luxuscikknek számít. Bár a szállodák és programot kínáló helyszínek igyekeztek kedvezményes és hosszú lejáratú kuponokkal kedveskedni, 12 százalékkal esett vissza ezek vásárlása 2019-hez képest.

Fotó: Shutterstock

Az egészségre is költünk

Ugyan a komplett szállodai wellnesshétvégék vásárlása jelentősen visszaesett, a különféle masszázsok azonban kelendőek: legalábbis a kuponoldalak tanúsága szerint. A több szolgáltatót is megkeresett, akik alátámasztották: a legnépszerűbb kupon az ajánlatok között a masszázs-utalvány, ennek is sokan örülhetnek ma este.

És ezeket olvastad már?