INSIDER

Elkezdődött a digitális iskola, fontos a határidő

Hétfőn egyeztettek a tanárok, tanítók az igazgatókkal, megcsinálták az osztályok a közös Facebook-csoportokat, levelező listákat és megkapták az első információkat arról, hogyan fog működni ez a gyakorlatban.
  • Szerző: Ripost

„Minden hétvégén kapnak a diákok és a szüleik e-mailt arról, hogy mi a terv a következő hétre”kezdte a levelét egy harmadikos tanító néni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Mivel sok gyereknek az iskolában maradt a könyve, így keresni fogok egy online elérhető tankönyv családot, ami a mienkre hasonlít, ehhez a türelmüket kérem”-írta. A tanító néni arra is felhívta a figyelmet, hogy a tanulókat a megoldott feladatok alapján értékelnie kell, így nagyon fontos, hogy azokat mindenki a megadott határidőre küldje vissza.

Fotó: Ripost

Hozzátette: mindennap 9-12 óráig a számítógép előtt leszek, ha valaki nem ért valamit bátran kérdezhet majd. Megtudtuk: lesznek online elkészíthető és írásbeli feladatok is.

Fotó: Ripost

„Fontos, hogy a visszaküldött feladatnál az e-mail “tárgy” rovatában fel legyen tüntetve az adott tanagyag, az osztály, az én nevem és a gyermek neve is, mert az oktatási hivatal és a munkáltatóm felé is visszakereshető kell, hogy legyen a munkánk” -magyarázta a szülőknek a pedagógus.

A szülőkre is feladat hárul az új rendszer miatt, mert pontosan kell adminisztrálni az otthoni munkát. Ha a szülő is otthonról dolgozik, bizony nem egyszerű. De az van szerencsés helyzetben, akinek otthon maradnak a szülei is. Sokan nem tudják megoldani, hogy ne menjenek be dolgozni, mások kénytelenek ezért az idős nagyszülőre bízni a gyerekek felügyeletét. Számukra lehet megoldás egy-egy olyan egyetemista, akik szívesen vigyáznak a kicsikre. Erre már többen tettek felajánlást.

„Amikor szerda este kiderült, hogy bezárják az egyetemeket, először mind kétségbe estünk a hallgató társaimmal, hogy mikor tudjuk majd befejezni tanulmányainkat„ –mesélte a -nak Júlia, aki pedagógusnak tanul.

„ Aztán mikor mindenkin végig ment a nagy stressz hullám, rájöttünk, hogy ez nem nekünk a legrosszabb, hanem a gyerekeknek és az időseknek, akik nem tudnak gondoskodni magukról. Mi pedig pedagógus hallgatók vagyunk, tapasztalattal rendelkezünk, hogyan lehet úgy lefoglalni a gyerekeket, hogy közben fejlesszük is őket. Így rögtön egyértelmű volt számunkra, hogy ha az óvodák és iskolák is bezárnak, akkor nagy szükség lesz a segítségünkre. Ezért többen felajánlottuk, hogy vigyázunk a gyerekekre és segítünk tanulni.”

És ezeket olvastad már?