INSIDER

Elképesztő őrület hódít itthon a rendőrök között – fotók

Persze nem csak a rendőrök kaptak rá az új divatra. A mentők, tűzoltók, de még az állatmentők is beálltak a sorba.
  • Szerző: Ripost

 

Nálunk a Fejér megyei zsaruk és a rendőrség Instagram-oldala volt az úttörő: világszerte egyre több egyenruhás testület tölt fel a közösségi profiljára olyan különleges fotót, amin egy-egy villogóval és szirénával felszerelt jármű köré kipakolják, hogy mi mindent rejt a kocsi – beleértve a személyzetet is, akik „kifekszenek” a kocsijuk mellé – így lett a magyar készenléti rendőrökből fekvőrendőr…

A hazai testületek is rákaptak a Tetris Challenge, azaz a Tetris Kihívás elnevezésű játékra. A kampány célja a poénon túl, hogy egy átlagember is belásson egy kicsit a kulisszák mögé, hogy megtudjuk: mégis mért járnak olyan nagy járművekkel a rendőrök, a mentők, tűzoltók vagy akár az állatmentéssel foglalkozók.

„Ez egy remek kezdeményezés, hiszen megmutathatjuk, hogy milyen sok dologra van szükség ahhoz, hogy végezhessük a feladatunkat. A Ford Transitunkba nem csak pórázokat, szájkosarakat, befogó hurkokat és némi jutalomfalatot és vizet teszünk be, mint egy egyszerűbb járőrautóba, hanem különleges eszközökre is szükség van” – magyarázta lapunknak Pataki Gábor, az Újpesti Állatmentő Liga vezetője.

Az újpestiek furgonjában szinte minden van, amire szükség lehet, így menthetnek akár földön, vízen, vagy a levegőben. A különleges szerszámok mellett a napi rendszerességgel riasztott furgonban van gumicsónak, különleges hordágy, állatok mentésére alkalmas defibrillátor, sőt még hegymászófelszerelés is, de akár a rendőröknek is tudnak segíteni egy rázósabb esetnél a „csibészbundával”, amivel olyan helyekre lehet behatolni, ahol elvadult, harapós állatok vannak.

„Igazából jó látványt nyújt egy ilyen kipakolt autó, de arra is jó, hogy ellessük máshonnan, hogy mire lehet még szükségünk. Például amikor egy tűzoltósági „Tetris-fotót” láttunk, és volt rajta egy speciális mentőpárna, mi is megrendeltük magunknak” – mesélte az állatmentők vezetője.

Nálunk egyelőre úgy tűnik, hogy az Újpesti Állatmentő Liga járgányába pakolták be a legtöbb eszközt, hasonló fotókat már a rendőrök, mentők és tűzoltók is töltöttek fel. Itthon a Készenléti Rendőrség járőrei kezdték az őrületet a rendőrség Instagramján, a Volkswagen járőrkocsi mellé pakoltak ki a rohamöltözéktől kezdve a gépkarabélyon át az autókat terelő bójákig mindent. A készenlétisek kihívták a Fejér megyei autópályarendőröket, akik eleget téve ennek maguk is feltették a saját fotójukat.

De azóta posztolt már az Országos Mentőszolgálat is.

Valamint a tűzoltók is tettek fel egy kipakolós fotót az egyik furgonjukról.

A külföldi egyenruhások már eggyel emelték a tétet, ők nem csak autókkal és furgonokkal fotózkodnak. A holland vízimentők egy hajót is a képre tettek például.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?