INSIDER

Drámai videóval üzentek a magyar orvosok az oltatlanoknak

Üzenet a frontvonalról! Covid-osztályos orvosok beszéltek a tapasztalataikról.
  • Szerző: ripost

„Tudom, voltak olyan próbálkozások, hogy esetleg rakjanak ki – persze arc, meg minden nélkül – olyan videókat arról, hogy egy Covid-osztályon mi folyik. Jobb, ha nem. Ez egy átlagembernek egy elviselhetetlen kategória – mondta Dr. Rokszin Richárd, az év Covid-orvosa a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rokszin hozzátette: még szakembereknek is sokszor olyan lelki teher, olyan lelki stressz ez a helyzet, hogy ha nem beszélték volna ki magunkból, miután kjöttek a fertőző zónából, akkor nekik is mindenféle problémájuk lett volna a depressziótól elkezdve a kiégésig.

Dr. Rokszin Richárd (Fotó: Facebook)

Dr. Rokszin Richárd a videóban elmondja, hogy nagyon nehéz a helyzet, és nagyon rossz állapotú betegek vannak. Kifejtette:

„Sokszor néma kórteremben viziteltünk, mert mindenki vagy aludt vagy éppen alig kapott levegőt.”

Dr. Czibula Eszter tüdőgyógyógyász arról beszélt, hogy aki csak teheti, az oltassa be magát – mindenkinek ezt javasolja. Czibula szerint ne csak saját magukért vegyék fel az oltást, hanem másokért, így családunkért és gyermekeinkért is, valamit azokért az egészségügyben dolgozókért, akik nap mint nap a betegek életéért küzdenek.

(via Origo)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?