INSIDER

Drámai, ritka betegséggel küzd a magyar édesanya, és csak ez segíthet

A 43 éves Csillának egyik napról a másikra romlott le az állapota, most a család azért gyűjt, hogy megkaphassa a különleges kezelést, aminek segítségével még sokáig kislányával lehetne.
  • Szerző: Ripost

A 43 éves Csilla és a 40 éves Ferenc évekig küzdött, hogy végre szülők lehessenek, de nyolc hónappal azután, hogy megszületett Panna, kiderült, hogy az anyuka agyában rosszindulatú daganat van. Csillának két nap alatt eltűnt a beszédkészsége. A korábban természetes dolgok semmivé váltak, azóta nem tud esti mesét mondani a kislányának sem.

„Azon a csütörtök reggelen Csilla állapota rohamosan romlott. Vasárnap meg is műtötték. A betegség, a glioblastoma multiforme (GBM) okozta daganat nagy részét sikerült eltávolítani, ám teljesen ez nem lehetséges: a daganat a mellette lévő egészséges sejteket is megeszi, így a hasonló betegségben szenvedők ritkán élnek másfél évnél tovább” – árulta el a Blikknek Ferenc.

„A GBM szerencsére nem túl gyakori. A túlélést, mint más daganat esetében, az határozza meg, milyen hamar fedezik fel a betegséget. Akinél hamar észreveszik, annak jobb az esélye” – mondta dr. Bense Tamás.

Miután az asszonyt megoperálták, 60 dózis sugárkezelésre volt szüksége, valamint kemoterápiára. Ami azonban valóban segíthet, az egy németországi terápia, egy vírus-, immun- és hőterápiára épülő kemokezelés. A 30 millió forintos terápia megmenthetné az anyuka életét, ezért a család Életmentő expedíció néven gyűjtést indított a Facebookon.

Büszke vagyok Csillára, ő egy igazi hős, kőkemény harcos! Sokat gyakorlunk mondókákat, akár a másfél éves kislányunkkal is. A feleségem beszéd-, értő- és kommunikációs központját érintette a betegség, és emiatt kell lényegében újra megtanulnia beszélni. A felépülés hosszú folyamat, de nem lehetetlen. Csilla tesz is érte minden egyes nap, bár fáradékonyabb, illetve felügyeletre szorul, mert a műtét után epilepsziás rohamok léphetnek fel” – árulta el Ferenc, aki elmondta azt is, hogy már kiderült, hogy él itthon egy 67 éves férfi, aki 11 éve ugyanebben a betegségben szenvedett, de nyolc éve tünetmentes. A házaspár tanácsot kapott tőle, neki is hálásak, akárcsak azoknak, akik már utaltak. Jelenleg nyolcmillió forintnál jár a számláló.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?