INSIDER

Döbbenetes: előbb ítélhetik el a felismerhetetlenségig összevert Orosz Bernadettet, mint a bántalmazóját

Bár ő volt az áldozat, most mégis előbb ítélhetik el, mint volt szerelmét.
  • Szerző: Ripost

Mint a megírta, Orosz Bernadettet, akit volt párja, a nyugalmazott katona felismerhetetlenségig összevert, beperelte a bántalmazója. A hatgyerekes anyát volt párja még novemberben verte meg, a rendőrség pedig eljárást indított. A férfi most ötmillió forintot követel tőle azzal az indokkal, hogy Bernadett nyilvános Facebook-posztban teljes nevén nevezte meg, mint bűnös elkövetőt, és ezzel megsértette a személyiségi jogait.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Bors / Czerkl_Gábor

Bernadettet hideg zuhanyként érte, hogy előbb kell becsületsértés miatt bíróság elé állnia, minthogy a férfi büntetőügyét tárgyalják.

„Igaz a hír, valóban előbb kell az áldozatnak bíróság elé állnia a tettes jó hírnevének megsértése miatt, mint az elkövetőnek a súlyos testi sértésért. Augusztus 26-án kell számot adnom arról, hogy miért tettem ki a fényképeket és hozzá a történetemet a közösségi oldalamra. Bevallom, ma sem tennék másképpen, hiszen meggyőződésem, a nyilvánosság ereje védett meg a következő veréstől. Természetesen állok elébe a pernek, én minden kérdésre őszintén tudok válaszolni. Ha csak egy nő életét megmentette a posztom, megérte„ – mondta Bernadett a Blikknek.

A megvert édesanyának már többen is jelezték, hogy a becsületsértési per tárgyalására eljönnek, hogy jelenlétükkel tiltakozzanak az eljárás ellen.

„Ebben az ügyben még az sem tisztázott, hogy megtörtént-e a sértett által állított bántalmazás vagy nem, hiszen a rendőrségi iratok egész mást mutatnak, mint amit a sértett állít. De a személyiségi jogi per ettől teljesen független, egyszerűen arról van szó, ha védencem el is követte a bűncselekményt, még a személyiségi jogai nem sérülhetnek” – magyarázta a férfi ügyvédje.

És ezeket olvastad már?