INSIDER

Beintett a Momentum a fiatal házasoknak, rengetegen kiakadtak

Hideg zuhanyként érte a fiatalokat a bejelentés, amelyre közvetlenül a Házasság hete után került sor.
  • Szerző: Ripost

A héten beintett az újpesti Momentum a fiatal házasoknak. Déri Tibor, a kerület momentumos polgármestere ugyanis egy csapásra megszüntette a fiatal házasok első lakáshoz jutásának támogatását.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

friss házasok

Nem támogatják Újpesten a fiatal házasokat – Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay.com)

„Az erről szóló önkormányzati rendeletet hatályon kívül helyezte, így egy húsz éve működő, eddig politikai hovatartozástól függetlenül mindenki által támogatott segítséget vett el az újpesti fiataloktól” – írta döbbenten Wintermantel Zsolt, a kerület előző polgármestere. A Fideszes politikusnál kiverte a biztosítékot az ellenzéki intézkedés.

 

újpesti momentumos rendelet

Újpesti rendelet (Forrás: Facebook)

Nem csak Wintermantel akadt ki, rengeteg kerületben élő szidja, mint a bokrot a Momentum fiatal házasokat megrövidítő intézkedését.

„Remélem most veri a fejét a falba az a sok ostoba, aki rá szavazott és most elesik ettől a támogatástól!” – írja egy mérges újpesti.

„Nem, nem és nem... nem kommentelhetek, mert örökre kitiltana a facebook. Csak csendben annyit, hogy remélem déri szavazók az ettől elesők többsége...” – jegyezte meg egy IV. kerületi fiatal.

„Anno nekünk is jól jött, nagyon nagy segítség volt. Emelnie kellett volna inkább az összeget, nem megszüntetni, mocskos trógerja, de hát ez kellett azoknak, akik polgit csináltak belőle. Sajna, mindenki más is szív most!” – írja egy férfi, akinek még volt alkalma élni a lehetőséggel.

„Elszomorít, mivel a lányom 25 éves, férjhez ment. Újpesti születésű, mondtam is neki, adjon be kérelmet első lakáshoz jutásra. De így már nem lehetséges!” – sajnálkozott egy kerületi anyuka.

Ne legyenek kétségeink, ha ezek 2022-ben megnyerik a választásokat, minden kedvezményt megszüntetnek, ahogy tették 2002-ben a kedvezményes kamattámogatású lakásvásárlási hitellel!” – jósolja a legrosszabbakat egy másik kerületi nő.

Déri mentegetőzése még a rendeletnél is elképesztőbb. Miután egy tollvonással megszüntetett a Momentum a fiatal házasok 20 éve működő támogatási formáját, azzal érvelt, hogy a fiatalok támogatását a kormány már megoldotta.

Mint a megírta, járványhelyzetben segítség helyett sarcolja az ellenzék az embereket. Több ellenzéki polgármester a rendkívüli jogrenddel visszaélve sarcolt, vont meg támogatásokat és kedvezményeket.

 

És ezeket olvastad már?