Létrehozva: 2020.11.24.

Segítség helyett sarcolja az embereket az ellenzék

Míg a kormány több fronton védi a gazdaságot, segít az embereknek a hitelmoratóriummal, ingyenes parkolással, áfacsökkentéssel, addig az ellenzéki önkormányzatok keményen sarcolnak a járvány kellős közepén. Többek között lakbéremeléssel, adóemeléssel és más megszorításokkal.

Erzsébetvárosban a lakhatás és a parkolás díját is emelnék

A koronavírus járvány idején fogja növeli a kerületben lakók költségeit a DK-s Niedermüller Péter. A parkolási díj emeléséről a Jelennek adott interjújában beszélt. „Azt gondolom, hogy ez nincs rendjén, attól, akinek van autója, nyugodtan lehetne több pénzt kérni„ – mondta . Azt, hogy mennyivel növelné, nem árulta el, de a nyáron a a BKV jegyárak 2–2,5– szereséről beszélt, ami 700-800 forintos óránkénti parkolási díjat jelent. A lakbért pedig jövedelemszinthez kötné.

Fotó: Bach Máté – Magyar Nemzet

Budavár önkormányzata is megsarcolná a lakókat

Hónapok óta új lakásrendelet létrehozásán dolgozik az első kerületi önkormányzat – mondta a kerület baloldali polgármestere online fogadóóráján. V. Naszályi Márta a megüresedő műemlékházakat szociális lakásokként akarja kiadni.

Fotó: MTI

A helyi Fidesz ezt felháborítónak tartja. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő szerint a polgármester az ott élőkkel nem egyeztetett, sok száz budavári polgár lakhatását teszi bizonytalanná. Egyes esetekben két és félszeresére emelkedne a kerületiek lakbére.

Extra adót fizethetnek az emberek Józsefvárosban

Pikó András is visszaél a rendkívüli jogrenddel: növeli az építmény-, telek- és kommunális adót. Azt reméli, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut. A magánszemélyekre kivetett kommunális adó így 10,8 százalékkal, a telekadó 10,9 százalékkal, az építményadó pedig 6,3 százalékkal emelkedik. A józsefvárosi Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kerületiek megsarcolására használja a polgármester a veszélyhelyzetet és ezt a pénzt – családonként mintegy 10 ezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki, ebben a koronavírus okozta, mindenkit sújtó helyzetben. Felszólították, hogy vonja vissza a rendeletet.

Fotó: MTI

Bár az óvodai és bölcsődei dolgozók is nagyon leterheltek a járvány miatt, idén sem lesz 13. havi fizetés Józsefvárosban – mondta Szili-Darók Ildikó, VIII. kerületi alpolgármester a november 10-i online lakossági fórum keretében. Persze nem magától, hanem egy kérdésre válaszolva. Utoljára plusz egy havi összeget az előző városvezetés adott a kerület dolgozóinak.

 

A kormány csökkentené, Karácsony emelné az adókat

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere napok óta azt hangoztatja, hogy adóemelésre lenne szükség a fővárosban, és az új teher azokat a nagyobb vállalkozásokat sújtaná, amelyek a válságot eddig nagyjából átvészelték . Jövőre megszorításokat tervez.

MTI/Kovács Tamás

„A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése”- írta a Facebookon a Párbeszéd társelnöke. Az is kiderült, hogy nem akar költeni kátyúzásra, vízműhálózat-felújításra.

Többe kerül a gyerekek étkezése Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter visszaélt a különleges jogrend adta lehetőséggel és az önkormányzat véleményező ülésén hozott döntéseket az emberek kárára.

Bevezette a földadót: 6, illetve 3 ezer forintot kell fizetniük hektáronként a földtulajdonoknak a bérbe adott föld után. A gyermekétkeztetés díját is 7,15 százalékkal megemelte. Sőt, aki diétás étkezést vesz igénybe, annak 9,8 százalékkal kell többet fizetnie. A szociális bérlakások díját is feljebb vitte 8 százalékkal, ezzel a leginkább rászorulókat hozta nehéz helyzetbe.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Óriási fordulat: mégis együtt folytatja a Házasság első látásra párja

mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Ma sem ússzuk meg szárazon: három vármegye is riasztást kapott – Időjárás

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem