INSIDER

A Kúria elé került a józsefvárosi menzabotrány

Pikó András megpróbált kibújni a fizetési kötelezettség alól. Nem jött össze neki. A józsefvárosi menza ügye már a Kúria előtt van.
  • Szerző: Ripost

Pikó Andrásnak, Józsefváros polgármesterének torkán akadt a kerületi menza-ügy. Mint arról a beszámolt, a járványhelyzettel visszaélve teljhatalmú döntést hozott, és azonnali hatállyal lecserélte a közétkeztetési szolgáltatót. Az új cég, az Eurest rövidesen megbukott egy NÉBIH vizsgálaton, lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak a főzőkonyhájában. Pikó egyszemélyi döntését pedig a menesztett vállalkozás minden lehetséges fórumon megtámadta. A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Pikó áltral kötött új szerződést, egyúttal 50 millió forintra büntette az önkormányzatot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: hír tv

Pikó András persze nem akar fizetni, megtámadta a határozatot, arra is hivatkozva, hogy közérdek a közétkeztetés, ezért adjon fizetési halasztást a bíróság, és egyelőre a szerződés se legyen semmis. A Fővárosi Törvényszék kimondta: határidőre fizetni kell, de a szerződés semmissége még nem lép hatályba. A Közbeszerzési Döntőbizottság rögtön fellebbezett, ezért most a Kúria elé kerül a józsefvárosi menza ügye.

Úgy tudjuk, a VIII. kerületi Városházán sem mernek mérget venni rá, hogy a történtek után a Közbeszerzési Döntőbizottság nem meszeli el a sebtében kiírt új közétkeztetési pályázatot. Ebben az esetben pedig teljes lesz az összeomlás. A bölcsődei főzőkonyhák már most sem nagyon tudnak megbirkózni a feladattal, hogy elég ételt adjanak a diákoknak és a rászorulóknak. Mi lesz itt szeptemberben, a tanév kezdetekor, amikor nagyságrendekkel több lesz az éhes száj?

És ezeket olvastad már?