HARCÉL

Botrány Józsefvárosban: Pikóék védik a menza-mutyit

Botrányosra sikerült a józsefvárosi költségvetési és pénzügyi bizottság július 2-ai ülése, amelynek a témája az új közétkeztetési közbeszerzési eljárás kiírása volt – írja Facebook-oldalán a Józsefvárosi Fidesz.
  • Szerző: Ripost

A Fidesz józsefvárosi szervezetének közleménye szerint:

Pikó András a korrupció gyanúját húzta magára azzal, hogy az ülésen személyesen védte a Közbeszerzési Hatóság által törvénysértőnek mondott polgármesteri döntését. A Közbeszerzési Hatóság 50 millió forintra büntette az önkormányzatot az új közétkeztető céggel szabálytalan módon kötött szerződés miatt. Pikó András – többek közt – előbb nevezte meg a nyertest, minthogy az eljárást lefolytatta volna, az eljárás továbbá nem volt nyilvános, sem átlátható.

Forrás: Facebook

Pikó András a botrányba fulladó ülésen elismerte, hogy jelenleg nincs érvényes közétkeztetési szerződése a kerületnek, ezáltal több száz józsefvárosi gyermek és idős étkeztetését sodorta veszélybe.

Az ülésen a Fidesz-KDNP frakció meg akarta óvni az önkormányzatot, hogy egy újabb jogsértés miatt további bírságot kapjon a józsefvárosiak kárára, ezért felhívta a baloldali többség figyelmét az új közbeszerzési eljárás kiírásának szabálytalanságaira.

A vita során képviselőink kérdéseikre érdemi választ nem kaptak. Majd egy óra elteltével, miután a baloldali bizottsági tagok érvekkel nem tudták megvédeni álláspontjukat, a jegyző képviselőinket meg akarta fosztani szavazati joguktól. Újabb egy óra elteltével a nyilvánosságot is kizárva – felháborító és jogszabálysértő módon – zárt ülés keretében tárgyalták az ügyet, amelyről a Fidesz-KDNP frakció tagjai a történtek miatt kivonultak, a szavazáson nem vettek részt.

Felszólítjuk Pikó Andrást, hogy gyáva módon ne titkolózzon, ne hallgasson többet az ügyben, álljon ki a nyilvánosság elé, tájékoztassa az érintetteket és vállalja a felelősséget a kialakult helyzetért!” – olvasható a Józsefvárosi Fidesz közösségi oldalán.

És ezeket olvastad már?