INSIDER

„Apám nem egy szörnyeteg!” – megtörte a csendet a pátyi boncmester lánya

A lány szerint az apja nem kereskedett az emberi maradványokkal.
  • Szerző: Ripost

Egy hete beszél az egész ország a pátyi horrorkertről. Mint ismert: a családi ház udvarán emberi testrészeket találtak, mintegy 60 vödörnyi maradványt raktározott a tulajdonos. A szomszédok fura embernek tartják az ingatlant csak a közelmúltban elhagyott R. Dénest. A ház tulajdonosát emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítják. A családja eddig nem állt nyilvánosság elé, ám a férfi lánya úgy döntött: a Borsnak őszintén beszél az ügyről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Halottszállítóként lophatta a holttesteket a pátyi horrorház lakója
fotó: Végh István (VI)
Bors

„Azért döntöttem a megszólalás mellett, mert mindenféle hazugság megjelent a hírekben, és úgy érzem, jobb lenne tisztázni a körülményeket. Édesapám nem vitt haza halottakat, valójában abortumokról és amputált végtagokról van szó. Apa korábban boncmesterként, aztán halottszállítóként dolgozott, de az ő feladata volt az is, hogy a kórházakból megsemmisítésre vigye a testrészeket, esetleg szerveket” – mondta Dóra, aki természetesen sokáig egy fedél alatt élt az apjával.

„Otthon soha semmi furcsát nem tapasztaltam, de azt mindig tudtam, hogy apám egy komoly tudású ember, aki a szakmájában is nagy tekintélynek örvend. Kislánykoromban volt egy csontkinövés a térdem alatt, ő pedig tapintásra megmondta, mi a probléma. Természetesen utána a kórházban megröntgeneztek, és az orvosi diagnózis megerősítette apám megérzését. A rokonság egy része is tőle kért tanácsot egészségi kérdésekben” – mesélte a 11 éve külföldön élő lány. Dóra ugyan jó kapcsolatot ápol az apjával, de az ügyről még nem beszéltek.

Abban biztos vagyok, hogy apám nem követett el bűncselekményt, ő nem egy szörnyeteg.

Úgy tudom, nincs olyan szabály, ami időhöz kötné, hogy egy végtagot az operáció után mennyi idő alatt kell a krematóriumba vinni„ – gondolkodott hangosan Dóra, és arra a kérdésre, hogy tudomása szerint az édesapja szenved-e valamilyen mentális betegségben, határozott nemmel válaszolt.

”Jól ismerem az apámat. Lehet, hogy néha mogorvának tűnik, de attól még nem rossz ember. Az biztos, hogy tökéletesen tisztában van vele, hogy pontosan mit is tett. A testrészekkel nem kereskedett, és az is abszurd feltételezés, hogy azokkal etette volna az állatainkat – magyarázta Dóra.

R. Dénesről olyan hírek is megjelentek, melyek szerint rosszul bánt az állataival. ”A szomszédok többször is feljelentették őt az önkormányzatnál, ám az ellenőrök mindig mindent rendben találtak. Az, hogy üstöket láttak a kertünkben, semmi rosszat nem jelent. A disznóvágás után a húst feldolgoztuk„ – szögezte le a lány. R. Dénes egy ideje elköltözött Pátyról. Lánya megerősítette: a ház árverés alatt áll.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?