INSIDER

Sokkot kaptak a helybeliek: becsöngetett a szomszédokhoz a pátyi horrorboncmester

Miközben a férfi házról házra jár, a rendőrség újabb maradványok után kutat a horrortanyán.
  • Szerző: Ripost

Visszatért horrorisztikus tetteinek színhelyére kedden az az egykori boncmester, aki a gyanú szerint volt munkahelyéről halott emberek testrészeit és szerveit hordta haza pátyi otthonába. Szomszédjai szerint a férfi már hétfőn feltűnt háza kertjében, sőt, akikkel jobb viszonyt ápolt, azokhoz becsöngetett, hogy magyarázatot adjon a róla terjedő hírekre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Azt hittem, elájulok, amikor a szomszédasszonyom mesélte, hogy néhány perce beszélt Dénessel. Állítólag elnézést kért tőle, mert napokon át rendőrök és riporterek lepték el az amúgy csendes utcánkat. A leghatározottabban cáfolta azokat a híreket, amelyek napok óta terjednek róla. Azt állítja, nem követett el semmit, mindenben ártatlan. Bevallom, én nem örülök annak, hogy szabadon jár-kel, ki tudja, mire képes az, aki ilyen szörnyűséget tett, már amennyiben tényleg megtette” – idézte fel az elmúlt napok történéseit egy utcabéli hölgy, aki amúgy legendásan rossz viszonyt ápol a gyanúsítottal.

Az asszony haragjának oka, hogy R. Dénes többször is megfenyegette őt és a családját, hogy rájuk hívja a rendőrséget, ha hangoskodni mernek. A hangoskodás oka egyébként egy születésnapi buli volt.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Bár a rendőrség nem indítványozta a férfi őrizetbevételét, a nyomozók lázasan dolgoznak az ügy felderítésén.

Kedden is több rendőr sürgölődött R. Dénes kertjében és házában, egyikük a rendőrségi autóból két ásót is kivett, majd vitte magával azokat a helyszínre. Ebből következően nem kizárt, hogy további emberi maradványok után kutatnak.

A Blikk információi szerint a férfi eddig csak azért nem bukott le szörnyű tettével, mert nemcsak boncmesterként dolgozott az egyik fővárosi kórház patológiáján, hanem egy halottak szállításával foglalkozó cégnél is munkát vállalt.

A patológia tudományában jártasok elmondása szerint egészen biztos, hogy a feltételezett elkövető nem egész holttesteket csonkított meg, hanem amputált végtagokat és emberi maradványokat lophatott haza. Ezeket ugyanis a szövettani vizsgálat után a boncmester gyűjti össze egy lezárt koporsóba és adja át a halottszállítónak.

Valószínűleg R. Dénes saját maga volt a szállító is, tette ezért nem tűnt fel sokáig senkinek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?