INSIDER

Áll a bál az elveszett záróvizsga jegyzőkönyvek miatt, reagált a BGE

Többen arra panaszkodnak, hogy egy elvesztett záróvizsga jegyzőkönyv miatt nem kapták meg a diplomájukat a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
  • Szerző: Ripost

Bombaként robbant a hír a Facebookon, hogy többen azért nem kapta meg a diplomáját a Budapesti Gazdasági Egyetemtől, mert bár dokumentum van arról, hogy sikeres záróvizsgát tettek, de a jegyzőkönyv elveszett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy férfi osztotta meg a történetét egy Facebook-csoportban és olyan sorstársakat keresett, akik 2003 és 2010 között végeztek a BGE-n, s hozzá hasonló hasonló helyzetbe kerültek. A hozzászólók közül többen is jelezték, velük is ugyanez történt: nem kapják meg a diplomájukat, mert az egyetemen nem találják a záróvizsga jegyzőkönyvüket. Sokan nem értik, hogy fordulhat elő ilyen egy magyar felsőoktatási intézményben. Hozzátették, bár felvették a kapcsolatot az egyetem illetékeseivel, de eddig nem történt előrelépés az ügyben.

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Lapunk megkereste a BGE-t, hogy valósak-e a híresztelések az elveszett záróvizsga jegyzőkönyvekről. Válaszukat változtatás nélkül közöljük:

„A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) évente mintegy 2300-2500 diplomát ad ki azoknak a hallgatóknak, akik teljesítik a tanulmányi követelményeket, köztük az előírt nyelvvizsgát. Rajtuk kívül a veszélyhelyzeti jogszabályok szerinti nyelvvizsgamentesség alapján nagyon sok olyan volt hallgatónk kapott diplomát, aki az elmúlt három évtizedben tanult a BGE-n vagy valamelyik jogelőd intézményében. A nyelvvizsga hiányában a diplomát kérelemre adtuk ki. Az összes ilyen típusú kérelem 0,3%-ánál állt fenn az az eset, hogy tanulmányi rendszerünkben nem szerepelt bejegyzés vagy tanúsítvány a sikeres záróvizsgáról. Fontos tudni, hogy nem a záróvizsga-jegyzőkönyv az egyetlen dokumentum, ami tanúsítja a teljesítést, hiszen a záróvizsgáról bejegyzés készül a hallgató törzskönyvében és leckekönyvében (indexében) is. Az ezidáig elutasított diplomakiadási kérelmek vonatkozásában 2 db panasz érkezett hozzánk. Ezek kapcsán kivizsgáljuk, hogy fennállhatott-e olyan körülmény, ami megkérdőjelezheti az elutasító határozat indokoltságát.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?