INSIDER

Aktivizálódott a Fidesz-tábor

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás után aktivizálódott a Fidesz-KDNP szavazótábora, erősödtek a kormánypártok mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében.
  • Szerző: RIPOST

A kormányzó pártok erősödtek és stabilan őrzik vezető pozíciójukat a a Századvég legfrissebb, február 26. és 28. között készült pártpreferencia-kutatása alapján.

A teljes népesség 36 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson, a biztos szavazó pártválasztók esetében ez az arány 53 százalék. A Jobbik és az MSZP-Párbeszéd támogatottsága a teljes népesség körében egyaránt 8-8
százalék, a biztos szavazó pártválasztók 14 százaléka voksolna a Jobbikra és 11 százaléka az MSZP-Párbeszédre. Az LMP február elején tapasztalható erősödése nem bizonyult tartósnak, a hónap végére a
támogatottságuk kis mértékben gyengült. Jelenleg a teljes népesség 7, a biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka szavazna a pártra. A DK szavazóbázisa 5 százalékos a teljes népesség, 6 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében. Az Együtt mélyen a parlamenti bejutási küszöb alatt, 1 százalékon áll minden dimenzióban, egyéb pártokra a teljes népesség körében 5 százalék, a biztos szavazó pártválasztók körében 7 százalék voksolna.

Az ellenzéki pártok esetében támogatottság-növekedés helyett csupán

kisebb, belső szavazói mozgások láthatók.

És ezeket olvastad már?