INSIDER

Áder János üzent a gyászoló II. Erzsébet királynőnek, ez áll a levélben

A köztársasági elnök Fülöp herceg halála miatt üzent.
  • Szerző: Ripost

Részvéttáviratot küldött Áder János köztársasági elnök II. Erzsébet brit uralkodónak férje, Fülöp herceg halála miatt pénteken – írja az MTI.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Áder János üzent

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

„Felség! Nagy szomorúsággal értesültem arról, hogy életének századik esztendejében elhunyt ő királyi fensége Fülöp, Edinburgh hercege. Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki Felségednek a magyar nép őszinte együttérzését. Ezekben a fájdalmas órákban szívből osztozunk a királyi család és egész országuk gyászában„ - írta Áder János.

A köztársasági elnök hozzátette: Fülöp herceg személyében Magyarország nagy barátját veszítettük el, aki közéleti szereplőként és sportemberként is sokat tett a magyar-brit kapcsolatok elmélyítéséért. Emlékét tisztelettel megőrizzük – írta Áder János.

A Buckingham-palota pénteken közölte, hogy elhunyt Fülöp edinburgh-i herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férje. Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján. A halálhír bejelentésével nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?