INSIDER

A várdai kriptás gyilkos millióit napok alatt eltapsolta a testvére

Nagyobb összeget kapott a várdai rém, ám a testvére hamar eltapsolta a kisebb vagyont.
  • Szerző: Ripost

Az egész országot sokkolta az az állatias kegyetlenség, amivel 2007 augusztusában az akkor 39 éves férfi szabályosan kivégzett három embert So­mogyban. P. Ferencet másfél évvel később – az országban tizenkettedikként – ítélték tényleges életfogytiglanra, a vár­dai rémként elhíresült férfi sosem tudott magyarázatot adni szörnyű tetteire.

Ferenc első áldozata egy 85 éves somogyjádi asszony volt, akinek fejét egy fém szódásszifonnal verte szét olyan brutálisan, hogy a szifon oldala behorpadt és eldeformálódott.

A 85 éves nő megölését követően P. a szomszéd falu, Várda temetőjének egyik kriptájában bújt el, ahol a koporsók mellett egy hónapig húzta meg magát. A kripta Szász Endre festőművész kastélyához tartozott. Miután P. továbbállt, a volt munkaadójánál egy hátsó épületben rejtőzködött. Felfedezése után a ház 66 éves asszonyát egy vasrúddal, 70 esztendős férjét pedig egy sodrófával és baltanyéllel verte halálra. A nem megfelelő börtönkörülmények miatt a férfi beperelte az államot, a Sonline.hu információi szerint több millió forinttal kártalanították.

A Bors információi szerint a jelentős összeg a somogyjádi férfi féltestvéréhez került, aki azt rekordidő alatt felélte. A könnyen jött vagyonból így mára szinte semmi sem maradt.

„A testvére mindig csóró volt, de nyár végén hirtelen büszkén kezdett járkálni a faluban. Rendszeres vendég lett a kocsmában, csak úgy szórta a pénzt” – mondta a Borsnak az egyik falubeli, aki szerint amikor a férfi bejött a kocsmába, mindenki ingyen ihatott, mert ő fizette a cechet.

„Pár hétig tartott a nagy mulatság és a költekezés, de arra már nem maradt pénze, hogy visszaköttesse a házába az áramot” – tette hozzá egy másik helybéli.

A várdai rém testvére tehát épp olyan gyorsan szegényedett el, mint ahogy meggazdagodott, mindössze egy régi bicikli maradt a kártérítésből, amit elsőnek vett milliomosként.

A lap úgy tudja, P. a rácsok mögött igazi mintarabnak számít, nincs vele semmi gond. Köztudott, hogy a büntetés-végrehajtáson belül minden fogvatartottnak dolgoznia kell, még azoknak is, akik a legsúlyosabb bűncselekmények miatt, a legszigorúbb biztonsági fokozatban töltik az elzárásukat. Ők olyan munkát végeznek, amiket akár a zárkájukban is tudnak csinálni. A Bors információi szerint a várdai rém kukászsákokat csomagol.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?