INSIDER

11 milliót csalt ki az unokázós csaló egy idős asszonytól

A BRFK unokázós nyomozócsoportja ismét akcióba lendült! Sikerült elfogniuk férfit, aki több millió forintot csalt ki áldozataiból.
  • Szerző: Ripost

L. Márkó ismeretlen társával 2019. január 2-án hajnalban felhívott egy III. kerületi idős asszonyt, és a fiának kiadva magát közölte, hogy balesetet szenvedett és a kár megfizetéséhez pénzre van szüksége. A sértett a megtakarított pénzét átadta egy férfinak, aki a fia barátjaként mutatkozott be. L. Markó 2019. március végéig további három unokázós csalást követett el, amellyel közel 11 millió forintot, illetve ékszereket csalt ki az idős sértettektől.

A BFRK unokázós bűncselekmények felderítésére alakult nyomozócsoport kollégái azonosították L. Markót és 2019. április 3-án egy VII. kerületi bevásárlóközpontban elfogták. A férfi lakásában a rendőrök közel egymillió forintot, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, telefonkönyveket, valamint azokból kitépett lapokat foglaltak le – írja a police.hu.

A nyomozók L. Markót csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe. Ismeretlen társát továbbra is keresik.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?