POLITIK

Hiába toloncolták ki őket Németországból, a migránsok maradnak

Egy német lap úgy tudja, hogy összesen 28 283 olyan, 2012 óta beutazott bevándorló tartózkodik jelenleg Németországban, akit kitoloncoltak, vagy önként elhagyta az országot, de ennek ellenére visszatért, és legalább egy újabb menedékkérelmet terjesztett elő.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Korábban már több alkalommal is kitoloncolt migránsok ezrei élnek Németországban – közölte a Welt am Sonntag című vasárnapi lap a német kormány adataira hivatkozva.

A lap úgy tudja, hogy összesen 28 283 olyan, 2012 óta beutazott bevándorló tartózkodik jelenleg Németországban, akit kitoloncoltak, vagy önként elhagyta az országot, de ennek ellenére visszatért, és legalább egy újabb menedékkérelmet terjesztett elő. Október 30-i adatok szerint a menedékjoggal visszaélők jelentős többsége (22 050) eddig egy alkalommal tért vissza Németországba, és terjesztett elő újabb menedékkérelmet. 4916 bevándorlónak viszont a jelenlegi a harmadik próbálkozása, 1023-nak pedig már a negyedik, sőt 294 esetben már legalább az ötödik.

A Welt am Sonntag ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy ez a személycsoport elenyésző részét alkotja a menedékkérőknek. A német statisztikai hivatal szerint ugyanis 2010 és 2018 között 1,78 millió menedékkérő érkezett Németországba.

Horst Seehofer német belügyminiszter november elején jelentette be, hogy tovább szigorítják a határellenőrzést, és keményebben lépnek fel a menedékjoggal visszaélőkkel szemben Németországban, miután felháborodást okozott Ibrahim Mirinek, egy közel-keleti eredetű bűnözői csoport kitoloncolt vezetőjének a visszatérése. A szigorítás keretében bevezetik a többi között azt is, hogy kitoloncolási őrizetbe kell venni mindazokat, akik kitiltásuk ellenére visszatérnek Németországba, hogy menedékjogi kérelmet nyújtsanak be.

A bolondját járatja egy bűnöző a német igazságszolgáltatással -írta korábban a Magyar Nemzet

Menekültstátuszt kért a német hatóságtól egy nehézsúlyú libanoni bűnöző, egy bizonyos Ibrahim Miri, aki szerint ez azért járna neki, mert Libanonban életveszélyes fenyegetéseket kapott. Apró szépséghibája a történetnek, hogy úgy került legutóbb Libanonba, hogy oda Németországból magánrepülővel deportálta a német állam, mint veszélyes elemet.

Mivel nem tudni hogyan, de jogellenesen lépett Németország területére, a rendőrség természetesen letartóztatta, most várja, mi lesz a sorsa. Kaphat 3 év börtönt, mert illegálisan tartózkodik német földön, de az is lehet, hogy azonnal deportálják – a következő menedékkérelméig.

A libanoni bűnöző azonban mindenképpen újra alaposan megdézsmálja a német államkasszát: vagy a háromévnyi börtönkoszttal, vagy pedig a repülési óránként 50.000 euróba kerülő, deportáláshoz bérelt repülőgép használatával.

És ha nem sikerül feltérképezni, miként jutott ilyen könnyen vissza Németországba, a libanoni bűnöző akár magánrepülős különjáratának finanszírozójaként, ingyenes magánutazási irodaként is tekinthetne néhány hasonló alkalom után a német államra, tegyük hozzá, joggal…

Persze addig még az államnak azt a viszontpert is meg kell nyernie, amivel Ibrahim Namiri fenyegetőzik, mert szerinte jogtalanul deportálták.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?