Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.07.24.

Furcsán és gyorsan meggazdagodott Karácsony legfőbb szövetségese

Karácsony Gergely mozgalma Törökbálint elit villanegyedében egy meglehetősen nagy épületbe van bejelentve. Az ingatlan részbeni tulajdonosa Perjés Gábor, aki Karácsony régi harcostársa, II. kerületi baloldali képviselő. Az Origo megnézte, hogyan alakult Perjés elmúlt évekbeli vagyoni helyzete, hogyan jutott hozzá a törökbálinti luxusvillához. Több furcsaságra bukkantak.

A RIPOST is megírta, hogy a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom egy törökbálinti luxusingatlanba van bejelentve. A környéken volt egyébként háza Tóbiás Józsefnek és feleségének, Rába Tímeának is. Sokan ezt a környéket a magyar Beverly Hillsként emlegetik. A mozgalom vezetője egyébként Perjés Gábor, aki Karácsonynak régi harcostársa.

De ki is az a Perjés Gábor?

Perjés 2019 őszén került be a II. kerületi képviselő-testületbe a baloldali pártok támogatásával. A politikusnak ettől kezdve kellett vagyonnyilatkozatot leadnia. A 2019-es nyilatkozatában arról írt, hogy felerészben tulajdonosa egy 188 négyzetméteres és egy 47 négyzetméteres II. kerületi öröklakásnak. Mindezeken felül a teljes tulajdonában állt egy 5400 négyzetméteres szántó is Szőlősgyörökön. Akkor semmilyen megtakarítása nem volt. 235 ezer forintos bruttó jövedelme volt az Országgyűlés Hivatalától, valamint az Uniclub Kft. 60 százalékát tulajdonolta.

Perjés a 2020-as vagyonnyilatkozatában már nem tüntette fel a két budai lakását, amiben felerészben volt tulajdonos korábban. Ezzel szemben megjelenik az ominózus törökbálinti ingatlan. A nyilatkozatból kiderül, hogy azt 2019-ben vette, és 3/8-as tulajdoni aránnyal van bent az ingatlanban. Az észszerűség alapján pedig a két budai lakást, amiben felerészben volt tulajdonos, azt pedig eladta. Az utóbbi folyamat nincs leírva a nyilatkozatban, erre csak következtettünk.

A nyilatkozatban szerepel, hogy 2 milliós megtakarítása keletkezett Perjésnek a korábbi évhez képest, és a szőlősgyöröki szántója is megmaradt. Mindezek mellett bruttó 127 ezer forintot kapott a Párbeszédtől havi szinten tanácsadásért, valamint havi bruttó 105 790 forintot azért, mert felügyelőbizottsági elnök. Az Uniclub Kft.-ben továbbra is 60 százalékos tulajdonosi részt képviselt.

Most nézzük is, mit kell tudni az Uniclub Kft.-ről?

A céget még 1990-ben hozták létre, Perjés Ivett Júlia alapította. Perjés Gábor 2008. május 29-én jelent meg a cégben úgy, mint 50 százalék feletti tulajdonos. A cég székhelye 2020 januárja óta a törökbálinti luxusingatlanban van, korábban pedig Szőlősgyörökön volt a fióktelepe, ahol Perjésnek egyébként szántója van.

A cég elmúlt évekbeli pénzügyi teljesítménye meglehetősen szerény volt. 2018-2020 között az adózás előtti eredménye folyamatosan mínuszban volt. 2017-ben pedig egy több mint 400 ezer forintos adózás előtti eredményt látunk. A cégben jelenleg nulla főt alkalmaznak, tehát senki után nem kellett adót és járulékot fizetniük.

Furcsa ingatlanszerzés Törökbálint elit negyedében

Az ingatlan.com hirdetései szerint a Törökbálint-Tükörhegyen 2-300 millió forintba kerül egy olyan villa, ahová a Kilencvenkilenc Mozgalom be van jegyezve. Persze több mindentől függ az ár; ha az ingatlan luxuskategóriás, akkor 300 millió forintnál is többe kerülhet.

Érdekességek

Perjés tehát 2019-ben eladta a két budai lakását, amiben felerészben volt tulajdonos, tehát a vételáron is osztoznia kellett. A két budai lakásért, abban az esetben is, ha prémium kategóriás is volt, nehezen kaphatott több százmillió forintot. Ha pedig Perjés vagyonnyilatkozatából indulunk ki, akkor jelentős jövedelme és megtakarítása sem volt 2019-ben, amikor megvette a törökbálinti ingatlant. Ráadásul az Uniclub Kft., amiben 60 százalékos tulajdonos volt, évek óta csak veszteséget termelt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remek hír: jelentős változás léphet életbe a nyugdíjösszeg megállapításánál

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

hirtv.hu

Rendőrkézen a XV. kerületi szatír

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

vg.hu

Brit királyi család: nagy bejelentést tehetnek Katalin hercegnével kapcsolatban

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Dráma az éjszakában, így jutott ki a kézilabda-válogatott az olimpiára.

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat