POLITIK

Enyhítette a svéd bíróság a férfiakat megerőszakoló LMBTQ-aktivista büntetését

Hatrendbeli nemi erőszak és kétrendbeli szexuális zaklatás vádjával indult eljárás a stockholmi székhelyű Svéd Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű, Queer és Interszexuális Jogok Szervezetének (RFSL) egy korábbi alkalmazottja, az 56 éves Pablo Leiva ellen, aki a gyanú szerint tömegesen erőszakolta meg a Svédországba érkező migránsokat.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az ügyészség tájékoztatása szerint a bűnöző több 26 és 28 év közötti menedékkérőtől követelt szexuális szolgáltatást 2018 eleje és 2019 vége között. A férfi egyébként azoknak a bevándorlóknak a kiszolgáltatottságát használta ki, akik jogi tanácsot kértek tőle azzal kapcsolatban, hogyan maradhatnának az országban, és hogyan kerülhetnék el a kitoloncolást. Paulina Pilati stockholmi főügyész azt nyilatkozta, hogy a felperesek nem önként vettek részt a szexuális aktusokban, „megértették, hogy szexelniük kell vele, hogy segítséget kapjanak a Svédországban maradáshoz”:

Először négy évre ítélték el az erőszakoló LMBTQ-aktivistát, de a Sveriges Television (SVT) svéd állami televízió múlt heti tájékoztatása szerint ezt a fellebbezést követően három év négy hónapra csökkentette a svéd bíróság. A döntés meghozatalakor – döbbenetes módon – hangsúlyosan vették figyelembe, hogy az 56 éves férfi a történtek miatt elvesztette a munkahelyét. A másodfok a két nemi erőszak körülményeit sem látta egyértelműnek: ítéletében váratlanul felmentette Leivát a két vádpont alól, mondván, nem bizonyított, hogy a menedékkérők akaratukon kívül vettek részt a szexuális aktusban. A váratlan fordulat is azt mutatja, hogy az LMBTQ-lobbi borzasztóan erős a skandináv országban.

Majeed Alnashi, az egyik bántalmazott férfi ügyvédje a másodfokú ítélet után azt mondta a svéd médiának, hogy nem hagyja annyiban a történteket, és a svéd legfelsőbb bíróság elé viszi. Így vélhetően nincs még vége a büntetőeljárásnak.

Svédországban őrült módon terjed az LMBTQ-propaganda, ami mostanra már a legkisebbeket is érinti. A skandináv országban nemcsak az iskolákban, hanem évek óta az óvodákban is aktívan jelen vannak az LMBTQ-propagandisták, akik már nem elégszenek meg az LMBTQ népszerűsítésével, hanem a két nem teljes felszámolását tűzték ki célul.

Svédországban nemcsak az iskolákban, hanem évek óta az óvodákban is aktívan jelen vannak az LMBTQ-propagandisták, akik már nem elégszenek meg az LMBTQ népszerűsítésével, hanem a két nem teljes felszámolását tűzték ki célul – írta korábban a Magyar Nemzet.

Az Antidiszkriminációs Ügynökség (Antidiskrimineringbyrån), amelynek 18 irodája van Svédországban, 2013 óta vesz részt óvodai „érzékenyítésben„. Egy videóban például a szervezet uppsalai részlegének óvodapedagógus végzettségű munkatársa három tippet ad a szülőknek, hogyan védjék meg gyermekeik LMBTQ-jogait. Az első az, hogy ismerjék azokat: Svédországban törvény védi a nemi identitást és annak kifejezését, ezért az óvodákban is szükséges minden ezzel kapcsolatos diszkriminációt megelőzni és szankcionálni, a gyermekeket megillető azonos jogok értelmében. A második javaslata az, hogy a szülők figyeljék, milyen szavakat használnak az intézményben a nemi identitással kapcsolatban. A harmadik pedig az, hogy töltsék le a szülők vagy a közeli hozzátartozók azt az ingyenes módszertani könyvet, amivel nemcsak a gyerekek „érzékenyítése” történhet meg, hanem egyben ellenőrizhető, hogy az óvoda eléggé diszkriminációellenes-e.

A civil szervezet, mely állami hivatalok és önkormányzatok támogatását is élvezi, olyan könyvet készített, melynek jelentős része az óvodások nemiségével foglalkozik. Beleolvasva azonnal értelmet nyer például a második tanács, azaz, hogy figyeljék a nyelvhasználatot a szülők. A svéd nyelvben használatos „man„ általános alany helyett (ami egyben férfit is jelent) például az „en”, azaz egy névmás használatát javasolja, ami egyébként teljesen idegen a köznyelvi használattól. Mindezt mesébe ágyazva adja a gyermekek szájába. Az Okos fiú című írásban a gyermek, aki nem szereti a reggelt, mert az embernek (man) mindenféle tevékenységet kell végeznie: Az ember megreggelizik, az ember fogat mos, az ember felöltözik. A „man„ egy utálatos szó. Ha „en”-nel használjuk, máris napsütésesebb lesz a reggel. Egy másik mesében, aminek Jobb madarakat, mint lányokat rajzolni a címe, egy új kislány érkezik az óvodába. Athena rögtön szimpatikus lesz Alice-nak, és csak vele akar lenni, folyamatosan keresi a társaságát. Egy nap aztán Athena nem jön óvodába, Alice nagyon aggódik miatta, és hiányzik is neki. A foglalkozás alatt lerajzolja Athenát és önmagát, majd egy szívvel körbefonja a két alakot. Az óvónő odajön és megveregeti a vállát, hogy milyen szép fiúval rajzolta le magát. Alice zavarba jön, rögtön rájön, hogy mi lenne az elvárás, ezért összegyűri a rajzot, és helyette inkább madarat rajzol, mert így biztos nem érheti bántódás.

A tankönyvben olvasható mesékhez részletesen kidolgozott feladatsorok is tartoznak, annak érdekében, hogy minél didaktikusabban feldolgozhatóak legyenek a történetben hallott, többnyire a normalitástól eltérő viselkedésformák. A kötetben egy képregény is található, melynek főhőse Steffi, egy olyan hatéves transzgyerek, aki kisfiúnak született, de kislánynak érzi magát. A transzgyerek szájából megtudjuk, hogy egyedül ő hivatott eldönteni, milyen nemű is valójában, és ebben a környezete támogatja is, kivéve édesapját, aki „kirekesztő„ módon még mindig eredeti nevén, Stefannak szólítja és srácnak hívja. A képregényben megjelenik egy másik gyerek is, aki antifiúnak tartja magát, de közben nem is lány. Egy másik hatéves gyerekkel pedig azt is megbeszéli Steffi-Stefan, hogy mi a különbség egy homoszexuális és egy transzszemély között.

A könyv rendszeresen kritizálja a két nemre korlátozódó felfogást, sőt a svéd törvények által definiált hetero-, homo- és biszexualitás hármas felosztását is diszkriminatívnak írja le, mert az alapvetően a kétneműség „teóriájából” indul ki, és kizár egyéb „lehetőségeket”.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?