Létrehozva: 2017.05.16.

Nem válaszol a Momentum a Sorossal kapcsolatos kérdésekre...

Homokba dugják a fejüket és mélyen hallgatnak. Az Origo kérdezte meg õket...

 

Amikor az Origo a közelmúltban megkérdezte, hogy a Momentum Mozgalom kap-e pénzt Soros Györgytől, a politikai szervezet képviselői lényegében megtagadtak bármiféle választ.

A gyanúra elsősorban egy méregdrága színpad, erősítés, technika adott okot, még a szocialistákkal szimpatizáló Juszt László is élénken érdeklődött a méregdrága kellékek pénzügyi forrásai felől. Õt sem méltatták válaszra...

Akárhonnan van is a pénz, a mozgalom vezető személyiségei és célkitűzései bizonyíthatóan több szálon is kötődnek Soros Györgyhöz.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke legutóbbi interjújában egyértelműen bevándorláspárti álláspontot foglalt el.

A Momentum több vezetője pedig az amerikai tőzsdespekulánshoz köthető szervezeteknél dolgozott vagy dolgozik, mint például Hajnal Miklós és Donáth Anna Júlia. A Momentum nézeteiből általában a nyílt társadalom, a Soros-féle Open Society eszméi köszönnek vissza. Több vezetőjéről pedig kiderült, hogy az amerikai milliárdoshoz köthető szervezetnél végezte a tanulmányait, vagy  jelenleg is ott dolgozik.

Fekete-Győr a határvédelem ellen

Fekete-Győr András, a szervezet elnöke a svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott egy interjút. Ebben kijelentette, hogy a melegházasság számára fontosabb, mint a határok védelme.  Hozzátette, miután Magyarország uniós tagállam, ezért a bevándorlókkal kapcsolatos uniós döntéseket kell végrehajtanunk és kész...

A Momentumban ugyancsak meghatározó szerepet betöltő Hajnal Miklós  sok szálon kötődik a tőzsdespekuláns intézményeihez. Többek között

kutatási munkatárs volt Soros György magyarországi egyetemén, a CEU-n, azon belül is a közpolitikai iskolában, ahol részt vett a „világkormányzati modul” oktatásában. Emellett szakmai gyakorlatot folytatott Berlinben a Global Public Policy Institute-ban. Ez a szervezet is Soros-cég. Céljuk a világ irányításának a "javítása".

Elnökségi tag volt  a Momentumban Donáth Júlia Anna, Donáth László evangélikus lelkész, egykori MSZP-s képviselő lánya. Donáth Júlia Anna  2016 óta a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél (Migszol) dolgozik.

A Migszol első számú célpontja a déli határon lévő kerítés eltávolítása. Idén áprilisban tüntetést is rendeztek Röszkén, hogy minél előbb lebontsák az országot védő kerítést.

A Migszol, a honlapja által ismertetett céljai és tevékenysége alapján egyértelműen Soros György bevándorlást segítő, támogató hálózatának egyik tagja.

Támadják a nemzetek puszta létét is, a röszkei tüntetésen hangoztatott jelszavaik mindent elárulnak róluk...

Régi politikusok segítői

A Momentum tagjai között  ott van Radnóti Sándor filozófusnak, a Soros Alapítvány könyvpályázati zsűrijének egykori elnökének, volt SZDSZ-es politikusnak a fia, Radnóti András is, mint külpolitikai koordinátor.

A fiatalemberről, aki több külföldi egyetemen tanult,  érdemes tudni, hogy Göncz Kinga szocialista európai parlamenti képviselő irodájában is dolgozott. 2013-ban pedig a politikai porondra frissiben visszatért Bajnai Gordonnak adott tanácsokat. 

Soproni Tamás jelenleg is a Momentum elnökségi tagja. Róla köztudott, hogy a 2014-es önkormányzati választáson éppen a Fekete-Győr által reménytelennek tartott Együtt–MSZP–PM–DK jelöltjeként indult Budapesten, a VI. kerület 7-es számú választókörzetében.

Tóth Csaba, a liberális Republikon Intézet egyik alapítója és stratégiai igazgatója is fontos szerepet tölt be a Momentum Mozgalomban. Tóth másfél hónapja lett az alakulat tanácsadója.

Korábban stratégiai tanácsadóként vett részt az SZDSZ 2004-es és 2006-os választási kampányának irányításában.  Mint ismert az SZDSZ meglehetősen jó kapcsolatot ápolt Soros Györggyel, többek között a liberális párt érte el, hogy Soros egyetemére más jogszabályok vonatkozzanak, mint a magyar egyetemekre.

Nem válaszolnak a Sorossal kapcsolatos kérdésekre...

A Momentum tehát megtagadta a választ az Origo kérdésére, hogy kapnak-e Soros Györgytől pénzt, például a csúcstechnikával felszerelt rendezvényekre. Pedig a lényegi kérdést, persze Soros említése nélkül még a régi "szoci motoros", Juszt László is feltette... A gyanú benne is megfogalmazódott...

„Miből futotta a Momentumnak a sokmilliós színpadi technikára? Tudom, hogy ezzel most sokak haragját fogom kivívni, de akkor is le kell írnom. Ott voltam majd minden CEU-tüntetésen, aláírtam – pedig nem szoktam – a momentumosok felhívását. Most is először őket kérdeztem privátban. Nem válaszoltak. Így hát nyilvánosan is megosztom a kételyeimet” – írta blogjában Juszt László egykori tévés, aki szerint a színpad, a hangosítás, az óriáskivetítők költsége elérhette az 5,4-5,6 millió forintot. 

Van tehát mit titkolnia a Momentumnak...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Könnyes szemmel kimondták a döntést a Házasság első látásra utolsó párosai is

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert