BOZÓT

Karácsony újabb 200 milliót költ parkolóórákra

Folytatódik Zuglóban a parkolási övezetek bővítése, és ennek keretében több mint 157 millió forintért szereznének be parkolóórákat - mindez a csütörtöki testületi ülés napirendi pontjai között szerepel. Ha a képviselők elfogadják a szocialista javaslatot, akkor az a kerületnek újabb közel 200 milliós kiadást jelentene.
  • Szerző: RIPOST

Csütörtökön folytatódhat a fizetős parkolási övezetek kialakítása Zuglóban 76 újabb parkolóóra beszerzésével – mindez a képviselő-testületi ülés előtt kiküldött napirendi pontok között szerepel, írja az Origó. 

Ha a képviselők többsége igent mond a szocialista Hajdu Flórián előterjesztésére, akkor az több mint 157 millió forintba fog kerülni az önkormányzatnak. Azonban nem ennyi a végösszeg, mivel egy parkolóóra üzemeltetése évente 480 ezer forintba kerülne. 76 parkolóórára számolva pedig ez több mint 36 millió forintot jelent. Összességben tehát több mint 193 millióba kerülne a parkolási rendszer bővítése a kerületnek.

A beterjesztett dokumentumokból kiderült az is, hogy erre a beszerzése is csak egyetlen ajánlattevő volt. Nem meglepő módon ez a C-WARE Kft. volt, aki a korábbi mutyigyanús tendereket is megnyerte.

Megalakulhat a vizsgálóbizottság

A csütörtöki testületi ülésen nemcsak a parkolási rendszer további kiépítéséről dönthetnek a képviselők, hanem megalakulhat az a vizsgálóbizottság, amely szemügyre veszi a Karácsony Gergely polgármester jegyezte és az MSZP által erőltetett, milliárdos veszteséget termelő parkolási szerződéseket. 

A kerület kormánypárti képviselői elkötelezettek amellett, hogy hosszabb távon a lehető legnagyobb mértékben tehermentesítsék a zuglói lakosokat a parkolási költségek alól. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője múlt héten beszélt arról, hogy töröljék el a parkolási díjakat a városrészben , amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy új, alkalmas polgármester nem rendezi a helyzetet.

Óriási mutyira készültek Karácsonyék

A Közlekedési Döntőbizottság idén február végén a végzéssel szüntetett meg egy jogorvoslati eljárást, amelyet Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatával szemben indított nem sokkal korábban. Kiderült ugyanis, hogy a Karácsony Gergely által vezetett önkormányzat a botrányos és az egész sajtót bejárt előzmények után igyekezett  egy újabb 412 milliós közbeszerzést megnyeretni a C-Ware Kft.-vel, amely ugyanúgy parkolóautomaták beszerzésére, üzembe helyezésére, üzemeltetésére irányult, mint a korábbi alkalommal.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?