BOZÓT

Házkutatást tart a rendőrség az ellenzéki kampánystábnál csalás miatt

A rendőrség házkutatást tartott szerda este Pikó András ellenzéki polgármesterjelölt kampánystábjánál a Józsefvárosban. Kedden nyomozás indult választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Ezután szálltak ki a rendőrök a VIII. kerületbe.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A Magyar Nemzet információi alapján a VIII. kerületi ellenzéki kampánystáb visszaéléseket követhetett el az ajánlóívekkel: lemásolhatták, rögzíthették az azokon szereplő személyes adatokat. Ezért a választás rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség ismeretlen tettes ellen. A lap birtokába jutott dokumentumok és fotók is arra utalnak, hogy tiltott választói adatbázist épít és használ a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt vezette ellenzék Budapesten.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ma délután több lap információja szerint a rendőrök házkutatást kezdtek Pikó András józsefvárosi kampányközpontjában.

piko karacsony

Az origo.hu kérdésére a rendőrség a következőket közölte:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentés alapján 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a mai napon, 2019. szeptember 11-én 17 óra utáni időben egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé. A kutatás válaszadásunk idején is tart.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?