BOZÓT

A szocialista politikus szerint a szexuális zaklatás csak „együttműködési kényszer”

Cinikus megnyilvánulást tett Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselőcsoportjának MSZP-s tagja: a Törvényalkotási Bizottság hétfői ülésén vicceskedve azt mondta: a szexuális zaklatás csak együttműködési kényszer. A mellette ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó nagyot nevetett a kijelentésén.
  • Szerző: RIPOST

Elnök úr olyan szépen keresztelte át a de facto vétójogot együttműködési kényszerré, hogy bennem felmerült, hogy tulajdonképpen az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek azok nem is zaklatásnak minősíthetőek, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek

- ezt mondta Burány Sándor, szocialista politikus, a Párbeszéd képviselője az Országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának hétfői ülésén. A politikus mellett a szocialista Bangóné Borbély Ildikó ült, aki nagyot nevetett a Párbeszéd frakciójába átült párttársának szavain.

Mint ismert, az elmúlt hetekben különösen érzékeny téma lett a szexuális zaklatás témaköre, miután a Katona József Színházban komoly botrány tört ki. Kiderült, hogy Gothár Péter rendező több női munkatársát is szexuálisan zaklatta, az intézmény vezetése pedig megpróbálta eltussolni az ügyet. Máté Gábor igazgató 11 hónapon keresztül nem tett semmit. Amikor pedig már muszáj volt beszélni a zaklatásról, akkor is megpróbálták eltitkolni, hogy ki a zaklató.

Ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetem is megpróbálta megvédeni Gothárt, és csak azután bocsátották el, hogy az intézményt fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium határozottan fellépett.

Baloldali politikusok – köztük a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea – korábban harsányan kampányoltak a nőket érő erőszak ellen, a leglátványosabb akciójuk az volt, amikor leragasztott szájjal tüntettek.

Most hallgatnak. Vagyis amikor performanszokat lehet tartani, akkor a párbeszédes politikusok élen járnak, amikor tenni kellene valamit, akkor csendben kuksolnak.

Sőt, a szexuális zaklatások áldozatait sértegetik.

A videó itt megtekinthető.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?