POLITIK

Bizarr kukásautó döbbentette meg az autósokat!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai különös módon dekorálták ki a szemétszállító autót, hogy saját magukat és a többi autóst szórakoztassák!
  • Szerző: Ripost

A Széll Kálmán tér melletti utcában botlott bele a Szeretlek Magyarország egyik újságírója ebbe a különös kukásautóba, amiről már messziről látszott, hogy valami nem stimmel vele!

   Fotó: Szeretlek Magyarország

Az autó hátulját ugyanis sok megunt gyermekjáték és bizarr karneváli maszk díszítette!

Egy ilyen autót látva sokakban felmerülhet a miért, hiszen első ránézésre olyan, mintha egy óvodát tett volna a földdel egyenlővé valami természeti csapás (vagy rosszabb estben egy robbanás) és a gyerekek kedvenc játékaival fejeznék ki a részvétüket a romokat eltakarítók.

  Fotó: Szeretlek Magyarország

Az a feltételezés sem túlzás, hogy ezzel a dekorációval az esztelen pazarlásra, és az újrahasznosítás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a kukásautó személyzete.

Megkérdeztük az FKF Zrt., hogy lehet-e tudni ki és miért „díszítette fel” a járművet? Dorogi Gabriella, a cég szóvivője a következő választ küldte nekünk:

„A lomtalanítást végző hulladékgyűjtő célgépek személyzete részéről esetenként előfordul, hogy valamilyen, a lomok között talált tárgyakkal díszítik a járművüket"

Fotó: Szeretlek Magyarország

"Ezek azonban a jármű működését nem akadályozzák, és a munkanap végén a telephelyre érkezéskor a napi jármű karbantartás során eltávolításra kerülnek. Jelen esetben is ez történt. A személyzetnek nem volt célja senki megijesztése, amennyiben valakiben mégis visszatetszést keltett, elnézést kérünk. Ugyanakkor a kapott információk szerint akik látták, azok körében inkább tetszést aratott.”

- tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?