Létrehozva: 2023.07.06.
Módosítva: 2023.07.06.

Gulyás Gergely: Brüsszel migrációs paktuma meghívót küld több millió migránsnak

Csütörtökön Kormányinfót tartott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Brüsszel migránsgettót erőltetne Magyarországra

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a szerdai kormányülésen a kormányfő tájékoztatott az uniós csúcsról. Továbbra is ellentétben áll a miniszterek döntése a kormányfők döntésével migráció ügyében, ezért a magyar kormány nem támogatta a kormányfők azon döntését, amely megerősítette volna a miniszterek korábbi döntését. Ennek a migrációs paktum értelmében befogadótáborokat kellene létrehozni a migránsok számára - tette hozzá. 

GULYÁS Gergely
Fotó: Soós Lajos / MTI

Ezek a befogadótáborok migránsgettók lennének, ráadásul nem lehetnének zárt táborok ezek - mondta a miniszter. Magyarországnak több tízezer ember kérelmét kellene elbírálnia, és be kéne engedni ezeket az embereket. Az egész paktum meghívót küld több millió migránsnak. Mindent elkövet a kormány, hogy ezek a szabályok ne lépjenek életbe - tette hozzá. 

 

Tisztázni kell, mire költötte Brüsszel a pénzt

Gulyás beszámolt arról is, hogy a lengyel kormány is a magyar álláspontot osztotta. Brüsszel további 98,5 milliárd euró befizetését kérte a tagállamoktól. Ezt a befizetést sem támogatja Magyarország, és éppen ezért most az a kérdés, hogy a korábbi támogatásokat mire költötte Ukrajna, és az unió - mondta a miniszter. Gazdasági területen az EB újabb és újabb követelései jelennek meg - tette hozzá. 

 

Brüsszel  el akarja törölni a rezsicsökkentést

A Brüsszel által elvárásként megfogalmazott rezsicsökkentés eltörlését sem támogatja Magyarország. Szó sem lehet a rezsicsökkentés eltörléséről és a családtámogatások megszüntetéséről - mondta Gulyás. Valóban az egészségügyi kiadások megnőttek a béremelések miatt, és az oktatás területén is erre készül a kabinet - tette hozzá. 

 

Így segítik a kórházakat és iskolákat

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy lesz tanári béremelés a következő időszakban. A mérték és gyorsaság szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy a baloldal képviselői ne akadályozzák meg a béremelést - mondta a miniszter. 170 milliárdos átcsoportosítást jelentett be Gulyás a rezsiterhek kompenzációjára a kórházak, iskolák számára. 

 

Maradnak a családtámogatások

Nem lesz semmilyen változás a jelenleg is érvényben lévő családtámogatási formákon 2024-ben- mondta egy másik kérdésre Guylás. Az állam mindig igyekezett saját magán spórolni - tette hozzá. A központi igazgatásban dolgozók száma csökkent, míg a beruházások egy részét elhalasztották egy-két évvel - mondta a miniszter. Egy másik kérdésre azt mondta, hogy a kormány továbbra is tárgyal a Budapest Airport megvételéről. 

 

Gulyás: A baloldal támogatja a migrációt és lebontaná a kerítést

Gulyás kérdésre elmondta, a francia kormány mielőbb állítsa helyre a közrendet. Szerinte meg kell vizsgálni, hogy miért alakult ki olyan helyzet Franciaországban, amit láthatott mindenki. A kormány azért tesz a migráció ellen, hogy ne legyenek olyan állapotok Magyarországon, mint Franciaországban. A baloldal támogatja a migrációt és lebontaná a kerítést - mondta Gulyás.  

 

Karácsony csődbe vitte a fővárost

Gulyás Gergely Budapest esetleges csődjével kapcsolatban azt mondta, hogy Budapest vezetése is azt állítja, hogy csődközeli állapotba került az ország leggazdagabb városa. Nagyon jó állapotban vette át a fővárost Karácsony Gergely - tette hozzá. 

A legfőbb kérdés Budapest csődje kapcsán, hogy hol van a pénz? - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely. Budapest vezetésének el kell kerülnie, hogy csődbe menjen a főváros, ha pedig ez bekövetkezik, akkor kerülhet szóba, hogy az állam esetleg milyen területeket tud átvenni. Gulyás az esetleges jogi felelősségre vonás kapcsán azt mondta, hogy arról majd a bíróságnak kell döntenie, de egyelőre Budapest esetében egy csődközeli helyzetről beszélnek. 

Karácsony pénzmosási ügybe keveredett

Gulyás egy másik kérdésre elmondta, van a hazugságnak egy balkáni módja, amit a főpolgármester tett a kampánypénzek kapcsán. Egy pénzmosási ügybe keveredett a főpolgármester - tette hozzá. Alappal feltételezik, hogy itt megsértették a jogszabályokat - mondta Gulyás. 

Van egy ember, akinek minimális jövedelme van, érdemi megtakarítása nincs, majd az OTP-ben befizet 500 milliónyi támogatást nagyrészt euróban, ráadásul ahová befizeti, ott nincs semmilyen adománygyűjtés - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ki kell vizsgálni az egész esetet, és utána lehet pontos jogi tanulságot levonni. Feltáró jellegű vallomást kellene tennie Karácsonynak.  

Karácsony emberei kilencedik hónapja nem engedélyezik négy sebességmérő telepítését a rendőrségnek

Karácsony Gergely szerint az Árpád hídon történtekhez hasonló tragédiák elkerülhetőek lennének sebességmérő kamerákkal és drákói szigorúságú büntetésekkel. Ezek hiányáért a főpolgármester az államot, a kormányt hibáztatja, ugyanakkor a Magyar Nemzet információi szerint hónapok óta nem válaszol a BRFK-nak arra a levelére, amelyben a rendőrség négy traffibox kihelyezéséhez kért segítséget, az emberei pedig nem oldották meg a rendőrség kéréseit.

 



 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Helyesírás: Ön tudja, hogy kicsi vagy nagy kezdőbetűvel írjuk ezeket a szavakat?

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Előre nem látott szuperrobbanás történt a Napban - ma érkezik a Földre a hulláma

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

travelo.hu

Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna