OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.27. 12:00

Eláruljuk, meddig maradhat kint a leander a teraszon

Amint beköszönt az ősz és az első hideg esték és hajnalok is megérkeznek, felmerül a kérdés, hogy mikor kell bevinni a leandert a teraszról.

Szerző Ripost

Amint vége a vénasszonyok nyarának és a hűvösebb őszi, szinte fagyos éjszakák hirtelen beköszöntenek, megközelíti a nulla fokot hajnalban a hőmérséklet, ideje lesz elgondolkodni azon, hogy a növények és köztük a leander is mikor kerüljön be a téli helyére.

Nerium,?leander,,Galleno,,Italy
Fotó: Smarta

Fontos tudni, hogy a leander az enyhébb fagyokat még eltűri. Alapvetően -1, -2 Celsius fokig jól érzi magát, de rövid időre -5 Celsius fokig is bírja a hideget. A hűvös idő ráadásul edzi is a növényt. Tartósan viszont fagyban ne hagyd kint a virágot. Első pár alkalommal viszont hagyd, hogy megcsípje a hideg az áttelelni készülő kártevőket is, az jót tesz a virágodnak növényvédelmi szempontból is. Amíg fagypont körüli a hőmérséklet, bátran hagyd a teraszon vagy az erkélyen. Ha biztosra szeretnél menni, azért érdemes szélvédettebb helyre tolni. 

Mikor kell átteleltetni a virágot?

Mielőtt -5 C fok alá csökken a hőmérséklet, készítsd fel a leandert és minden más virágot is, a Földközi-tenger  térségéből származó növényt, a hideg tél érkezésére. Arra a kérdésre, hogy mikor kell elvégezni az átteleltetést, nincs konkrét válasz, minden évben ez a döntés természetesen az időjárás függvénye. Figyeld az előrejelzést, a hőmérséklet változását.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek