tóth gabi
Az ünnepek után megmaradt mákot és diót használd fel később, szuper lesz a sütibe, ha megfelelőképpen tárolod őket. Íme a trükkje.
Ünnepek után megmaradt a mák és a dió? Elég volt most a sütiből, és nem szeretnéd azonnal felhasználni? Rakd el, isteni lesz egy hónap múlva, amikor mákos gubát ennél, vagy diós kiflit készítenél. Így lesz friss a két töltelék legközelebb. Most megtudhatod, mi a trükkje.
Dió
Fotó: pixabay.com
Egyszerű a folyamat, és később is friss maradhat. Ha már kinyitottad a csomagolást és maradt belőle, amit nem használtál fel a bejglihez, akkor tedd fagyasztható edénybe. Légmentesen zárd le, vagy használj fagyasztótáskát. Mindkét esetben jól működik a levegő és nedvesség megtartása. Ne felejtsd el ráírni a fagyasztás dátumát, mielőtt betennéd. Ha már őrölt a dió, érdemes elfogyasztani, felhasználni. A feldolgozatlan dió finom ízű lesz, miután megolvasztod. A dió képes felvenni a közelében tárolt ételek szagát is. Így nagyon hasznos a jó tárolóedény, hiszen az megvédi a fagyasztóban lévő más ételek ízeinek elnyelésétől.
A mák igen kényes. Ezért mihamarabb érdemes lefagyasztani, légmentesen lezárva. Hónapokig eláll, azonnal használható, nem kell kiolvasztani, nem áll össze és így elkerülheted azt is, hogy megavasodjon és ehetetlenné váljon. Ha erre nincs lehetőséged, hűtőben is eláll egy darabig, de érdemes rövid időn belül elfogyasztani.
Tipp: cukorral elkeverve tovább eláll a hűtőben a mák, de legyen légmentesen lezárva.