5 éve

A hagyományos tojásfestés már a múlté: itt a legújabb idei divat

Nyakunkon a húsvéti készülõdés és a tojásfestés. Felejtsd el a hagyományos színes tojásokat, sokkal szebb és dekoratívabb ötleteket mutatunk!

Itt van már a nagy húsvéti készülődés és ha feldíszítetted a lakásodat, ki kellene találnod, hogy milyen tojásokat készítesz az idén. Ha nem akarsz festékekkel bajlódni, vagy egyszerűen csak szeretnél valami újat kipróbálni, mutatunk néhány remek új technikát.

1. Csíkos, pamuttojás

Gyönyörű díszeket készíthetsz, ha van otthon hímzőfonalad, vagy bármilyen vékony madzagod. Egyszerűen kend be a kifújt, vagy megfőtt tojásokat ragasztóval és szorosan tekerd fel rá a szálat. Gyönyörű csíkos, vidám díszeid lesznek.

2. Gyöngyös, strasszos, glitteres

Kézművesboltban vásárolj apró gyöngyöket, strasszokat, vagy használj glittert. Ezeket  öntsd egy tányérba, majd a vastagon beragasztózott a tojásokat hempergesd  meg bennük. Ragasztózás után várj egy keveset, hogy a ragasztó kicsit megszáradjon és egyenletesen ragadjanak fel a díszek.

3. Szalvéta virágos

Szalvétatechnikával egész különleges és egyedi húsvéti tojásokat készíthetsz. Vágd körbe gondosan egy kisollóval a kiválasztott mintákat, és decoupage technikával simíts fel a tojás felületére. Az apró virágok csodásan mutatnak majd a húsvéti tálon.

4. Újságba, könyvlapba csomagolt

A szalvétatechnikához hasonlóan, újságpapír darabkába, régi könyvlapba is csomagolhatod a tojásokat. Tépd, vágd apró darabokra a megsárgult lapokat, és sima vagy decoupage ragasztóval rögzíts a tojáshéjon. Végül díszítheted még egy-két gombbal, csipkével vagy akár madártollal is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!