A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.06. 17:00

Óriási a rejtély Saldanha körül; Liverpoolba várják a Fradi új gólzsákját

Egy Fradi-legenda unokáját Budapestre, Matheus Saldanhát pedig sokan a magyar bajnok kezdőcsapatába, mások már Liverpoolba várják. Ezek voltak a Ripost legnépszerűbb sporthírei a héten.

A Ferencvárossal kapcsolatos hírek mozgatták meg leginkább olvasóinkat az utóbbi napokban. Sokakat érdekel Ebedli Zoltán unokája, a Nyíregyházán futballozó Kovácsréti Márk jövője is, de háromból kétszer az új brazil Fradi-kedvenc, Matheus Saldanha volt a téma.

Saldanha (balra) villogott a Fradi-Tottenham Európa-liga-meccsen is
Saldanha (balra) villogott a Fradi-Tottenham Európa-liga-meccsen is         Fotó: Origo/Csudai Sándor

Az alábbiakban összegyűjtöttük a Ripost legtöbbet olvasott sporthíreit a szeptember 30. és október 6. közötti hétről.

Nem értették a Fradi-szurkolók Saldanha rejtélyét

Az addigi éllovas PAFC elleni NB I-es meccsen csereként beállva mesterhármast lőtt Matheus Saldanha. A Fradi új brazil csatára első négy bevetésén mindannyiszor a kispadon kezdett, becserélve mégis hat gólt szerzett, alig 120 percnyi játék során. A szurkolók csak találgattak, nem értették: miért nem kezdő, ha ennyire érzi a kaput? 


A felvetést Pascal Jansen vezetőedző válaszolta meg, mondván: a brazilt tudatosan építik, de egyelőre fittebbnek kell lennie és szoknia az FTC játékát. Később, a csütörtöki, Tottenham elleni Európa-liga-mérkőzésen már először kezdő is volt Saldanha (az 59. percben cserélték le).

A teljes cikket itt olvashatod el!

*

Máris Liverpoolba várják a brazil gólzsákot

Saldanha nem csak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hat ólt szerzett az első négy FTC-meccsén, ráadásul mindannyiszor csereként pályára lépve. A 25 éves brazil csatár megjelenésben hasonlít egy honfitársára, Roberto Firminóra, aki 2015 és 2023 között a Liverpool játékosa volt. Ez az angol sztárcsapat szurkolóihoz is eljutott.

A Poollal foglalkozó Zaw Zaw Thein Facebook-oldal osztotta meg Saldanha egyik fotóját az alábbi szöveggel: „Bobby Firmino reinkarnáció.”

A kommentelők közül többen a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpoolban is megnéznék Saldanhát: "A YouTube-on láttam róla videót, Matheus Saldanhát élmény nézni. Ügyes a lába és trükkös befejező. Hasonló játékos, mint a mi Bobby Firminónk; Remélem, a Liverpool megszerzi" – írta egyikük.

A teljes cikket itt olvashatod el!

*

Fővárosi klubok figyelik Ebedli unokáját

Egyre jobb formában futballozik az FTC-legenda Ebedli Zoltán unokája, Kovácsréti Márk. Az NB I-ben újonc Nyíregyháza-Spartacus 24 éves támadója id nyolc élvonalbeli meccsén négy gólt szerzett; betalált a Győr, a Fehérvár, a Kecskemét – és az Üllői úton a Fradi kapujába is (miként áprilisban, a Magyar Kupa elődöntőjében is).

Nagyapja, a 12-szeres válogatott, kétszeres bajnok, KEK-döntős Ebedli Zoltán lapunknak elárulta: Márk iránt érdeklődnek fővárosi klubok. 

A teljes cikket itt olvashatod el!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek