OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.01. 07:30

A Fradi szurkolói sem értik, óriási a rejtély Saldanha körül

Százhúrc perc alatt már hat gólt lőtt a Fradiban a gűrda új csatára. Saldanha eddig csak csereként lépett pályára, vajon miért?

Már megint Matheus Saldanha volt a Fradi nyerő embere. Az augusztus végén igazolt brazil csatár a Puskás Akadémia ellen 0-0-s állásnál állt be csereként, s ezúttal is egy perc alatt betalálta kapuba. Végül a zöld-fehérek az ő mesterhármasával nyerték meg a meccset 3-0-ra. Saldanha eddig négy alkalommal érkezett meg a kispadról, összesen 120 percet játszott, de már hat gólnál tart. A Puskás elleni tripla előtt duplázott a Budafok ellen, s az MTK-nak nem kegyelmezett. Egyedül a belga Anderlecht úszta meg az ő pályára lépését.

saldanha
Saldanha nem tud leállni a góllövéssel / Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Saldanha már az érkezésekor is rejtély volt. A játékos értékét 8 millió euróra becsüli a mértékadó Tranfermarkt, s ehhez a képest a Fradi olcsón, 3 millió euróért vásárolta meg a csatárt. És ez még nem minden, a brazil Bundesliga-klubokat utasított vissza, mielőtt aláírt volna az FTC-hez.

Saldanha miért nem kezd?

Már csak az a kérdés, ha a játékos ennyire érzi a kaput, akkor miért nem rögtön a meccs elején van ot a pályán: Matheus Saldanha és Varga Barnabás garantált életveszélyt jelentene még az Európa-liga ellenfeleknek is. Erről Pascal Jansen vezetőedző is beszélt, aki szerint a brazilt tudatosan építik, hogy 90 perces futballista legyen.

Saldanha még nem áll készen kilencven percre, jobb állóképességet akarunk elérni nála. Minél többet szeretnénk őket egyszerre a pályán látni, mind a ketten kiváló játékosok, akik sok gólt érhetnek majd el. Saldanha remekül állt be, már a kupameccsen is jól játszott. Még csak most érkezett, fittebbnek kell lennie és terhelésre van szüksége még. Meg kell szoknia a mi játékunkat, szeretnénk őt tudatosan felépíteni

- idézi az Origo a Fradi holland edzőjét. 

Saldanha legközelebb az Európa-ligában bizonyíthat az angol Tottenham ellen (csütörtök, 18.45, M4 Sport).
 

Hirdetés:  A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat

A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek