Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.18.

Szoboszlaitól hangos újra Liverpool; a rendőrség is megszólalt

A civilben rendőrként dolgozó Gulyás Michelle kollégáitól is megkapta a gratulációkat az olimpiai aranyérme után. Szoboszlai Dominik visszaszerezte a szurkolók bizalmát a Liverpoolnál, Mick Schumacher pedig visszatérhet a Forma-1 mezőnyébe. A Ripost eheti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.

Gulyás Michelle olimpiai aranyérmet szerzett a női öttusában. A 23 éves sportoló úgy ért a csúcsra, hogy július elején a szövetségi kapitány még csak ki sem szerette volna vinni az ötkarikás játékokra. Gulyás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán bűnügyi nyomozónak tanult. Jelenleg a rendészettudományi kar állományában dolgozik, főként toborzással és a sportélet fejlesztésével foglalkozik. A rendőrség sem hagyta szó nélkül a csodás teljesítményét és a közösségi médiában gratulált neki. "Miközben az olimpiára készült, népszerűsítő előadásokkal a toborzásban segített, emellett az egyetemi sportversenyek szervezéséből is aktívan kivette a részét. Már jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mester szakára, kiberbiztonsággal foglalkozik majd. És reméljük, az öttusát sem hagyja abba. Kinyomoz még egy-két utat, amely a győzelemhez vezet" - írták a rendőrök Gulyásról.

Szoboszlai Dominik a nyáron még az Európa-bajnokságon szerepelt a magyar labdarúgó-válogatottal, a pihenését követően pedig csatlakozott a Liverpoolhoz. A felkészülése remekül sikerült, Arne Slot már a kezdetektől fogva kulcsszereplőként tekintett rá, amit több remek teljesítménnyel hálált meg. A Pool szurkolói tavasszal rengeteg kritikát fogalmaztak meg vele kapcsolatban, azonban az elmúlt néhány hétben a pályán mutatott játékával eloszlatta a kételyeket, a rajongók pedig újra támogatják. "Ez az a Dom, akit mi az egész szezonban látni szeretnénk" – írta egy topkomment a Sevilla elleni találkozó után.

Mick Schumacher 2021-ben kapta meg élete lehetőségét, hogy a Forma-1-ben bizonyítson. Első szezonjában ugyan a házon belül legyőzte Nyikita Mazepint, de csapata, a Haas messze a mezőny végén kullogott. 2022-ben ugyan kétszer pontot szerzett, de miután új riválisa, Kevin Magnussen simán megverte, kikerült a mezőnyből. Az idei év lesz az utolsó lehetősége arra, hogy visszakerüljön a legjobb 20 pilóta közé. Schumacher az Alpine ajtaján kopogtat, amelynek idén a WEC-sorozatában versenyez, nem is rosszul. Pierre Gasly már biztosan marad az istállónál, Schumacher Jack Doohannel versenyez a másik szabad ülésért. A család mindent bevet annak érdekében, hogy a 25 éves pilóta visszakerüljön az F1-be, legutóbb Michael Schumacher egykori benettonos főnökénél, Flavio Briatorénél puhatolóztak. Ralf Bach szakíró szerint a küzdelem teljesen nyitott, így elképzelhető, hogy Schumacher 2025-től újra a mezőny tagja lesz.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek