Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
KIAJOBB

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.13.

Váratlan fordulat, felcsillant a remény: szuper hírt kapott Michael Schumacher családja

Régóta erre vár Mick Schumacher, most végre eljön az ideje? Michael Schumacher fia végre valóra válthatja az álmát.

Hetek óta az a hír járta, hogy Mick Schumacher keresztet vethet az álma megvalósulására. A minap azonban újra felcsillant a remény a Forma-1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia előtt: nincs még minden veszve, két évnyi "kispadozás" után, 2025-ben talán újra versenyezhet az F1-ben.

Mick Schumacher előtt mégis szabad az út vissza a Forma-1-be?
Mick Schumacher előtt mégis szabad az út vissza a Forma-1-be?          Fotó: NurPhoto via AFP

2021-ben és 2022-ben a Haas istállónál próbálkozott Michael Schumacher fia, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. A szerződése lejárta után nem kért belőle tovább az amerikai csapat, miután többször is ripityára törte a méregdrága masinákat, és a világbajnoki pontversenyben előbb nullázva a 19. helyen végzett, majd 12 pontal a 16. lett, messze elmaradva csapattársa, Kevin Magnussen (25 pont, 13. pozíció) mögött. Mick Schumacher azóta apja egykori kenyéradójánál, a Mercedesnél tölti be a teszt- és tartalékpilóta szerepét. A most 25 éves német autóversenyző folyvást arról beszél, hogy vissza akar térni a királykategóriába.

Mick Schumacher vagy Jack Doohan lesz a befutó?

Az utóbbi hetek hírei alapján azonban már a következő szezonra is elfogytak a szabad versenyzői helyek. Úgy festett, hiába a jól csengő (és sok szempontból előnyös) vezetéknév, a kis Schumi megint hoppon marad. Pedig apja egykori szponzoraitól a kapcsolatrendszerén át, sok minden segíti, többek között édesanyja, Corinna Schumacher is ezen munkálkodik a színfalak mögött, megmozgatva a régi szálakat a döntéshozókhoz, csapatvezetőkhöz. 

Ilyen Schumacher egykori benettonos főnöke, Flavio Briatore is, aki az első két vb-címhez segítette a legendát: az olasz playboy nemrég éppen annak az Alpine-nak lett a tanácsadója, amelynek egyik csapatában Mick Schumacher részt vesz a WEC (hosszútávú vb-versenysorozat) küzdelmeiben. 

A kalandos életű milliárdos ide vagy oda, eddig arról szóltak a hírek, hogy az Alpine egy másik legendás versenyző tehetséges fiát szerződteti: az ötszörös MotoGP-világbajnok Mick Doohannek a 21 éves fiát, Jack Doohant (külön érdekessége a két sztárcsemete párharcának, hogy Mick Schumacher éppen vetélytársa apja után kapta a keresztnevét, miután a két édesapa szoros baráti kapcsolatot ápolt egymással). Most azonban kiderült, hogy a korábbi információkkal ellentétben még nem lefutott az ügy. Könnyen lehet, hogy Briatore és az Alpine mégis Mick Schumachert választhatja 2025-re. 

– A Doohan-menedzsment mindig is ismert volt arról, hogy jóslatokkal eteti különösen az angol médiát. Úgy tudom, még semmilyen döntés nem született – öntött tiszta vizet a pohárba a mindig jól értesült F1-es szakújságíró, Ralf Bach.

Schumi fia tehát újra reménykedhet, hogy kap még egy esélyt bizonyítani az F1-ben a tudását. Kivált, hogy nemrég ő és Jack Doohan együtt tesztelték az Alpine autóit. Az eredmények titkosak, de Bach szerint nem igaz a Doohan-táborból származó információ a fiatal ausztrál jobb időeredményeiről.

– Az én értesüléseim mások. Doohan egy körben gyorsabb volt, de reggel gyorsabb pályán is hajtott, ugyanakkor Mick hosszú távon lényegesen jobb volt nála – mondta.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek