Létrehozva: 2023.10.02.
Módosítva: 2023.10.02.

"Ha távozok, árulónak éreztem volna magam" - Marco Rossi nagy titkot árult el

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, komoly ajánlatokat kapott Angliából.

Marco Rossit 2018. június 19-én nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányának, és azóta régen látott sikereket ér el a nemzeti csapat. Az olasz szakember a World Soccer nemzetközi futballszaklapnak elárulta, tulajdonképpen a szerencsének köszönheti, hogy Magyarországon kezdett dolgozni - idézi a cikket az nso.hu.

Marco Rossi
Marco Rossi Fotó: Csudai Sándor / Origo

Meglátogattam egy barátomat Budapesten, aki egy éttermet vezetett. Akkoriban klub nélkül voltam, és azt kérdezte: Miért nem hívom fel Fabio Cordellát, a Honvéd sportigazgatóját? Korábban senkit sem hívtam fel, hogy munkát kérjek, nem szeretem ajánlgatni magam, nem így vagyok bekötve. Ugyanakkor a barátom és a nejem is azt duruzsolta a fülembe, hogy hívjam fel. Végül belefáradtam, és megtettem. Találkoztunk, elmentünk vacsorázni, ő beszélt George Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával, és így kerültem a klubhoz.

Az 59 éves szakembert 2025 végéig köti a szerződése a magyar válogatotthoz, de elárulta, az utóbbi években már kapott ajánlatokat más csapatoktól.

„A 2021-es Európa-bajnokság után két ajánlatot kaptam Angliából: egy Premier League-, és egy Championship-klub keresett, de elutasítottam, mert akkoriban nem akartam feladni a magyar válogatott szövetségi kapitányi állását. A világbajnoki selejtezők derekán jártunk, jól kezdtünk, és pár hónappal korábban újítottam meg a szerződésemet. Végül, de nem utolsósorban, fontos szempont volt, hogy láttam a szurkolók lelkesedését az Eb-n. Ha távozok, árulónak éreztem volna magam. Persze mindenki Angliában szeretne dolgozni, én sem vagyok kivétel. A jövőben, ha már nem vagyok magyar kapitány, és ajánlatot kapok, meghallgatom.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek