Durva forradalom jön a Forma-1-ben, Hamiltonéknak annyi?

Megszólalt Bernie Ecclestone utóda. Végleg vége a bebetonozott erõviszonyok korának?

Még a 2017-es világbajnoki sorozat hajrája is hátravan, de a Forma-1 amerikai nagyfőnöke már alig várja 2020-at. Chase Carey a Bild am Sonntagnak elárulta: az új jogtulajdonos forradalmi elképzeléseit azt követően tudják majd igazán bevezetni.

Akkor jár le minden hosszútávú szerződés, és végre elkezdhetünk egy új Forma-1-et.

Nem akarjuk újra feltalálni az F1-et, de annak újra a szurkolókért, nem pedig a csapatokért kell léteznie

- mondta a Liberty Media vezetője.

Az interjúból az is kiderül, melyek lesznek az F1-reformok legfőbb sarokpontjai:

 

1. Egyszerűbb és olcsóbb

"A motoroknak hangosabbnak, de egyidejűleg olcsóbbnak kell lenniük. Biztosan nem fogjuk hátráltatni a technikai fejlődést, de az nem lehet többé ennyire bonyolult és ennyire drága."

2. Több akció a pályán

"Olyan autókat és pályákat kell építenünk, amelyek több előzési lehetőséget biztosítanak. Ennek a megoldását Ross Brawn sportszakmai igazgatónak és csapatának kell megtalálnia."

3. Kiegyenlítettebb mezőny

"Nem fordulhat többé elő, hogy egy-két csapat nyer meg mindent. Ügyelnünk kell arra, hogy legyenek meglepetések, és akár esélytelennek ítélt autókkal is győzhessenek. Mindenkinek meg kell értenie, hogy ez az egészséges a szurkolók és a sportág számára is. Végső soron minden csapat abból profitál, ha van izgalom és közönség. Senki sem akarja, hogy elfogyjanak a nézők."

4. Show a futamok körül

"A sportnak kell a középpontban maradni, de látványos programokkal körbeépítve: koncertekkel, szórakozási lehetőségekkel, étkezéssel. Egy Forma-1-es futamnak minden országban felejthetetlen rendezvénnyé kell válnia. Jó példa erre a MotoGP is: el tudok képzelni egy versenyhétvégét Forma-3-as, Forma-2-es és Forma-1-es nagydíjakkal."

5. Új helyszínek

"Sok jelentkezőnk van. Malajziát biztosan egy ázsiai ország pótolja majd. Austin mellett lesz még egy futam Amerikában is: Miami, New York vagy Las Vegas."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!