6 éve

Az erdőben öltöznek át a határsértő migránsok, hogy ne bukjanak le! - Fotó!

Eldobálják a sáros ruhákat, amelyek felhívnák rájuk a figyelmet. Egy szabadnapos rendõr kapott el öt migránst a bagaméri buszmegállóban.

Egy szabadnapos rendőr szúrt ki a bagaméri buszmegállóban négy férfit, akik kérdésére bangladesinek vallották magukat, és nem tudták igazolni a Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat.

A férfi kollégáit hívta segítségül, ők azonban útközben, a Vámospércs és Bagamér közötti úton összetalálkoztak egy fiatalemberrel, aki csomagok nélkül Vámospércs irányába gyalogolt. A fiúról a határrendészek megállapították, hogy szintén határsértő lehet, mivel ő sem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik az országban, ezért elfogták, a négy, buszmegállóban várakozó férfival együtt.

Vallomásukból derült ki, hogy ők öten együtt érkeztek meg Magyarországra, papírok nélkül a zöldhatáron keltek el, és útközben nagyon sárosak lettek. A határrendészeknek elárulták, hogy átöltöztek és ruhákat hagytak hátra a határ közelében, nehogy a városban felfigyeljenek rájuk, milyen sárosak.

A rendőrök a határsértőket meghallgatásukat követően átadták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!