Magyar Péter közvetlen munkatársa és barátja volt a cigarettacsempész

INSIDER
NA NE!

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.15. 19:30

Hatalmas bejelentést tett a NASA: végre megkapjuk a választ a földönkívüliekkel kapcsolatban?

Ez a projekt egyszer és mindenkorra megoldhatja a földönkívüli élet rejtélyét.

Több milliárd font értékű űrhajót indított a Naprendszerbe a NASA, egy olyan küldetés keretein belül, amely a remények szerint képes lesz rálelni a földönkívüli életre, a bolygónk közelében. Az amerikai űrügynökség Europa Clipper nevű űrszondája egy részletes és kritikus fontosságú öt és fél éves utazásra indult el a Naprendszerünkön keresztül.

nasa
Fontos küldetést jelentett be a NASA / Fotó: Pixabay (Illusztráció)

A NASA megerősítette, hogy a Clipper október 14-én elindult a floridai Kennedy Űrközpontból: az űrszonda indulása egyébként késett, miután a Milton hurrikán lecsapott Floridára, és hatalmas pusztítás okozott. Az Europa Clipper a hírek szerint a fellövést követően a Jupiter irányába indul el, a kutatás középpontjában pedig annak holdja, az Europa áll, amelyről a nevét is kapta. A NASA munkatársai abban bíznak, hogy ez az 1,8 milliárd mérföld hosszú utazás végre bizonyítékot szolgáltat majd az élet jeleire az univerzumban.

Úgy vélik, hogy az Europa, amely rendkívül hideg és jeges, az emberiség legjobb esélye arra, hogy bizonyítékot találjon az életre a Naprendszerünkben, azzal a céllal, hogy megnézze, rendelkezik-e az élet fenntartásához szükséges feltételekkel.

 

Az egyik alapvető kérdés, amelyet a NASA meg akar érteni, az az, hogy egyedül vagyunk-e a kozmoszban? Ha megtalálnánk az élet feltételeit, és egy napon valóban rálelnénk az életre egy olyan helyen, mint az Europa, akkor az azt jelentené, hogy a Naprendszerünkben két példa van az életre: a Föld és az Europa. Ez hatalmas lépés lenne annak megértéséhez, hogy milyen gyakori az élet az egész univerzumban

- mondta el Bob Pappalardo, az Europa-misszió tudósa.

Dr. Bonnie Buratti, a NASA Jet Propulsion Laboratory munkatársa, a küldetés helyettes tudósa ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a küldetés célja nem az élet közvetlen megtalálása, sokkal inkább annak megállapítása, hogy az Europa rendelkezik-e az élet létezéséhez szükséges "összetevőkkel" - írja a LADbible.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek