NA NE!

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.09.29. 20:00

Nem sok maradt hátra: erre az évre jósolta meg az elismert tudós a világvégét

A valaha élt legnagyobb elme hitt abban, az általunk ismert világ egy nap véget ér, és meglehet, hamarosan kiderül, igaza volt-e.

Sokakat öntött el nyugtalanság, amikor napvilágot látott Isaac Newton 1704-ben tett jóslata. A híres tudós úgy vélte, 2060-ban bekövetkezik a világvége.

apokalipszis, világvége
Erre az évre jósolta a világvégét a híres tudós / Fotó: pexels

Az Apokalipszisről megszámolhatatlan jóslat született az évszázadok során, a Bibliától kezdve napjaink önjelölt prófétáiig, ám amikor mindez a modern tudomány egyik atyjától származik, az igencsak elgondolkodtató. Newton - aki úttörő felfedezéseket tett a fizikában és a matematikában - elmélete szerint az általunk ismert világ 2060-ban megszűnik létezni: ez alapján tehát már csak 36 év maradt hátra, sokan közülünk pedig még biztosan megélik ennek a dátumnak a bekövetkeztét. Newton az elméletét a Biblia és más vallási szövegek aprólékos tanulmányozásával támasztotta alá, megjósolva, hogy a jelenlegi világot egy szó szerinti "Mennyei Királyság" váltja majd fel a Földön. Hitt abban is, hogy Jézus Krisztus a 21. század közepén vissza fog térni, és egy évezreden át uralkodik, amely alatt a zsidó nép "virágzó és örök királyságot" hoz létre Izraelben.

Egy Newton-szakértő, Stephen D. Snobelen elmondta, a tudósok már jó ideje tisztában vannak ezzel a jóslattal, a szélesebb közönség számára azonban csak a közelmúltban vált ismertté.

Sokak számára sokkoló volt az a kinyilatkoztatás, hogy Newton szenvedélyes hívő volt, aki komolyan vette a bibliai próféciákat

- jegyezte meg Snobelen, majd hozzátette, a világvégével kapcsolatban a tudósok azóta is tettek jóslatokat.

Érdekes módon, néhány hónappal a 2060-as jóslat kirobbanása után Sir Martin Reese, napjaink egyik vezető tudósa kiadott egy könyvet 'Our Final Hour' címmel, amelyben azt állítja, hogy az emberi fajnak csak ötven-ötven esélye van a 21. század túlélésére

- magyarázta el Snobelen, a Daily Star beszámolója szerint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek