NA NE!

Szerző

Létrehozva: 2024.09.18.

Teljes sokkban a tudomány: biológiai bizonyítékot találtak a halál utáni életre

Eddig hipotézis volt, immáron azonban biztos.

Mióta az ember tudattal rendelkező, gondolkodó lénnyé vált, azóta foglalkoztatja fajunkat a kérdés, hogy vajon mi történik velünk a halál után. Már az őskori barlangrajzaik is arról árulkodnak, hogy az ősemberek gondolkodtak a szellemekről, az égiekről, a vallásról és a túlvilágról. Ősi kérdés tehát ez, és a különféle civilizációkban, a különféle kultúrákban és más-más időkben másképpen gondolkodtak róla. Az ókorban már beszéltek az újjászületésről, más felfogások szerint pedig a végső megbékélés (vagy éppen az örökké tartó szenvedés) földjére kerül a lélek. Most úgy néz ki, biológiai bizonyítékot találtak arra, hogy valami történik az élőlényekkel a halál után. 

Alapjaiban kérdőjelezi meg az eddig gondoltakat 

Gigászi felfedezésre jutott néhány biológus, amely kutatásnak hatalmas lett a visszhangja a tudományos berkeken belül. Felfedezték, hogy az élet és a halál mellett van egy 3. stádium is, amely a halál után következik be, és amely újradefiniálja a halálról való gondolkodásunkat. Kiderült ugyanis, hogy bizonyos sejtek bizonyos élőlényeknél egy ún. 3. stádiumba lépnek, és olyan dolgokra lesznek képesek, amelyre az élet során nem. 

A kísérletet állatokon és embereken végezték el. A kutatók rámutattak, hogy a többsejtű életformák esetében a halál beállta után bizonyos sejtek új funkciókat vesznek fel, újraalkotódnak, azaz új organizmusokká fejlődnek át. Új entitások kialakításába kezdenek tehát a sejtek a halál után, ez a forradalmi felfedezés pedig számos új utat nyitott meg a tudományban - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek