2 hete

Mélyen a nő szemébe nézett, azután megmentette az életét

Csak egy napszemüveget akart venni az anyuka.

Szerző Ripost

Ann Flinn közelgő nyaralására szeretett volna napszemüveget vásárolni, ám mivel dioptriás lencséket akart, nem a legközelebbi boltban vette meg, hanem látszerészhez fordult. Ez volt a szerencséje a Merseyside megyei angol nőnek, ugyanis a szakember némi duzzanatot fedezett fel a látóidegén.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Az 54 éves nő kórházba került további vizsgálatokra, és az MRI-diagnózis sokkoló volt: kiderült, hogy a betegnek agydaganata van – számolt be az esetről brit Metro napilap. Mivel fennállt a veszélye, hogy a nőnél rohamok lépnek fel, egy héten belül megműtötték a kétgyermekes édesanyát: szőlőszemnyi daganatot távolítottak el a szeme mögül. Az operáció után derült ki, hogy a vészes tüneteket esetében egy meningeoma okozta, ami az agyhártya jóindulatú daganata, de a látóideget nyomva folyamatos fejfájást vagy ideggyógyászati problémákat okozhat.

Bármi lehetett volna, így a szemvizsgálat potenciálisan megmentette az életemet, de ha azt nem is, a látásomat mindenképpen

– hangsúlyozta a kétgyerekes anyuka.

Orvosai pedig rámutattak, hogy a rendszeres szemvizsgálat azért is fontos, mert olyan komoly egészségügyi problémák előzhetők meg általa, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a zöldhályog.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!