Nincs

Zsidó rendezvényre támadt a Jobbik: Vége a cukiságkampánynak

Nincs több álcázó hadmûvelet, már Vona Gábor sem tiltakozik az ellen, hogy egy zsidó rendezvény ellen kampányoljon a Jobbik.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A néppártosodás útján elindult, barátságos arcot mutatni igyekvő párt a jelek szerint visszatér az antiszemita gyökerekhez- írta meg elsőként a hvg.hu. Kiderült, hogy a Jobbik átfogó aláírásgyűjtésre szólított fel egy Magyarországon szervezett zsidó sportrendezvény, a Maccabi ellen.

"Szeretnénk megkérni a nolimpia aláírásgyűjtőit és a momentumosokat, hogy segítsenek a gyűjtésben. Mert mindazok az indokok, amivel az olimpiai pályázatot megfúrták, a zsidó olimpia esetében is fennállnak"

Elsőként a Jobbik második kerületi szervezetének Facebook-oldalán jelent meg a felhívás, hogy akik a nolimpiás kampányban aláírást gyűjtöttek, azok most gyűjtsenek aláírást a "zsidó olimpia" ellen is.

A rasszista okok nyilvánvalóak, hiszen a Maccabi nevű sportrendezvény és az olimpia költségei nem összehasonlíthatóak, utóbbié nagyságrendekkel kisebbek.

Még 2015-ben Bázelt megelőzve, nyerte el Budapest a 2019 nyarán sorra kerülő, „Zsidó Olimpia” néven is ismert Európai Maccabi Játékok rendezési jogát, ez ellen kezd most aláírásgyűjtő kampányba a "cukiságálarcot"  levető Jobbik.

Hol van már a hanuka-üdvözlés...

Emlékezetes, hogy a meglehetősen zavaros politikát folytató Jobbik elnöke decemberben még üdvözölte a magyar zsidóságot nagy ünnepük a hanuka alkalmából. Az üdvözlést több zsidó szervezet a párt rasszista kirekesztő politikája miatt hamisnak ítélte és visszautasította.

 

 

 

A zsidókhoz közeledni próbáló Jobbik a jelek szerint most visszatalált eredeti céljaihoz és identitásához. A rövid és álságosnak bizonyult próbálkozás után Vona Gábor "visszaadta" a párt szerinte korábban kicserélt lelkét...

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?