tóth gabi
Valóságos megváltás a diétázóknak a szinte teljesen szénhidrátmentes karfiolrizs! Isteni finom és nem hizlal! Friss zöldségekkel készített nyári változata pedig valóságos vitaminbomba!
Egyszerűen nem győzünk betelni vele! Színes, kívánatos, finom és szuper egészséges köretet mutatunk!
Ez az étel annak bizonyítéka, hogy a méltán népszerű karfiolrizs is képes megújulásra! Az alapváltozat így készül: a morzsalékosított karfiolt kevés olíván hirtelen lepirítod - persze éppen csak, hogy a rizsre emlékeztető karfiolszemcsék még roppanósak maradjanak. Sózod, borsozod - ennyi, kész is. Ez a fantasztikus köret ideális diétához, hiszen szénhidrátot nem, rostokat viszont bőven tartalmaz!
Az a fantasztikus benne, hogy így elkészítve egyáltalán nincs karfiolíze a karfiolnak. Ilyenkor nyáron érdemes más szénhidrátszegény zöldségfélékkel felturbózni a karfiolrizst - például cukkini, pritaminpaprika, zellerszár, lila hagyma, petrezselyem -, így lényegesen több íz, rost és vitamin kerül ebbe a fantasztikus köretbe. Színesen nemcsak kívánatosabb, de sokkal egészségesebb is a karfiolrizs!
Hozzávalók:
Így készítsd:
1. Késes aprítóban morzsalékosítsd a karfiolt, egy külön menetben a cukkinit.
2. A karfiolt és a cukkinit pirítsd össze a zúzott fokhagymával, de tényleg maximium 2 percig - minden ropogós marad mégsem lesz nyers.
3. Keverd hozzá a kafiolos-cukkinis alaphoz az előre felvágott többi hozzávalót.
Kész is az isteni köret! Húsokhoz, zöldségropogóshoz elképzelni sem tudunk finomabbat! Kínálj hozzá könnyű szószokat, például kapros-kefirest!
Tálald husival, salátával és felejtsd el a szénhidrátokat!