RETRO RÁDIÓ

Ki ne öntsd a koviubi levét, szuper dolgokra használhatod

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 04. 22. 10:45

Hamarosan melegszik az idő, érkezik a kovászos uborka szezonja. Ne öntsd ki a koviubi levét, elképesztően egészségesés és isteni finom!

Bár még a nyárra várni kell, de azért hamarosan ismét itt van a kovászos uborka szezonja. Frissít, és nagyon ízletes is a koviubi, a savanyúságok királya. Nem kétség, hogy sokan vagyunk, akik imádják. Erjesztéssel készül, tele van jó baktériumokkal, melyek a bélflóra egyensúlyáért felelősek. Ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag ez a szuper savanyúság. Bár a levét nem mindig fogyasztjuk el, mégis érdemes, mert jótékony hatása nem kétséges. Ne öntsd ki többet, mutatjuk mire is jó!

Koviubi Homemade,Fermented,Dill,Pickles,,Hungarian,Leavened,Cucumber,(,Kovászos,Uborka
Koviubi és a leve is nagyon egészséges/ Fotó: csikiphoto /  Shutterstock

Koviubi levének hatásai

Immunerősítő

A bélflóra egészséges működésében szerepet játszik, így az immunrendszerre is nagyon erős hatást gyakorol. Ha rendszeresen fogyasztod a betegségekkel szemben is könnyebben védekezel. 

Magas az antioxidáns tartalma

Az uborka levében található antioxidánsok nagyon hatásosak a szív-és érrendszeri  betegségek kialakulása ellen. Valamint a daganatos megbetegedések elleni védekezésben is szerepük van. Ezért is fontos a koviubi levét meginni. 

Fogyáshoz szuper választás

Nagyon alacsony kalóriatartalma van, így simán beillesztheted a diétádba. Szinte korlátlan mennyiséget fogyaszthatsz belőle. Ráadásul felpörgeti az emésztést is, így segít a májnak és a bélrendszernek. Tisztító hatása híres. 

Hidratáló hatású

Ha rendszeresen fogyasztod, lassítja az öregedést is, jó hatással van a bőrre, és lassítja az öregedési folyamatot is. Hidratálja is a szervezetet. 

Vércukorszintet szabályozza

Az erjesztett, fermentált ételek nagyon jól hatnak a vércukorszintre, segítik egyensúlyban tartani azt. A pajzsmirigy egészséges működéséhez is hozzájárul a koviubi leve. Fogyassz belőle minden nap!

Szuper probiotikum forrás

A fermentálás hatással van a bélflóra egészségére. A kovászos uborka levében lévő vitaminok, ásványi anyagok ( K-vitamin, C-vitamin, vas ) és a jótékony baktériumok enyhítik a bélproblémákat, és az emésztőrendszer általános jólétéért sokat tesznek.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.