Krausz Gábor
Hamarosan melegszik az idő, érkezik a kovászos uborka szezonja. Ne öntsd ki a koviubi levét, elképesztően egészségesés és isteni finom!
Bár még a nyárra várni kell, de azért hamarosan ismét itt van a kovászos uborka szezonja. Frissít, és nagyon ízletes is a koviubi, a savanyúságok királya. Nem kétség, hogy sokan vagyunk, akik imádják. Erjesztéssel készül, tele van jó baktériumokkal, melyek a bélflóra egyensúlyáért felelősek. Ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag ez a szuper savanyúság. Bár a levét nem mindig fogyasztjuk el, mégis érdemes, mert jótékony hatása nem kétséges. Ne öntsd ki többet, mutatjuk mire is jó!
A bélflóra egészséges működésében szerepet játszik, így az immunrendszerre is nagyon erős hatást gyakorol. Ha rendszeresen fogyasztod a betegségekkel szemben is könnyebben védekezel.
Az uborka levében található antioxidánsok nagyon hatásosak a szív-és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. Valamint a daganatos megbetegedések elleni védekezésben is szerepük van. Ezért is fontos a koviubi levét meginni.
Nagyon alacsony kalóriatartalma van, így simán beillesztheted a diétádba. Szinte korlátlan mennyiséget fogyaszthatsz belőle. Ráadásul felpörgeti az emésztést is, így segít a májnak és a bélrendszernek. Tisztító hatása híres.
Ha rendszeresen fogyasztod, lassítja az öregedést is, jó hatással van a bőrre, és lassítja az öregedési folyamatot is. Hidratálja is a szervezetet.
Az erjesztett, fermentált ételek nagyon jól hatnak a vércukorszintre, segítik egyensúlyban tartani azt. A pajzsmirigy egészséges működéséhez is hozzájárul a koviubi leve. Fogyassz belőle minden nap!
A fermentálás hatással van a bélflóra egészségére. A kovászos uborka levében lévő vitaminok, ásványi anyagok ( K-vitamin, C-vitamin, vas ) és a jótékony baktériumok enyhítik a bélproblémákat, és az emésztőrendszer általános jólétéért sokat tesznek.