tóth gabi
Ez neked is jól jöhet, különösen így szilveszter előtt...
Az ünnepi időszak már javában tart, de vajon van-e mód arra, hogy elkerüljük, hogy túlságosan vidámak legyünk, és a túlzott alkoholfogyasztással tönkre tegyük a másnapot?
Igen, van! Egy brit orvos ugyanis elárulta, mit kell enni alkoholfogyasztás előtt, hogy elkerüljük a túl gyors lerészegedést, sőt ez még abban is segíthet, hogy a macskajajt is elkerüld. Az NHS háziorvosa, Dr. Karan Rajan, akinek több mint ötmillió követője van a TikTok-oldalán - ahol mindenről beszél, ami az egészséggel kapcsolatos - most megosztotta a legjobb tippjeit az alkoholfogyasztást illetően.
A tanácsot egy másik felhasználó adta, aki egy videóban azt mondta, hogy a sajt lehet a titkos módszer a másnaposság mérséklésére.
Ha egy éjszakai kiruccanásra mész a városba, és alkoholt fogsz inni, ha előtt sajtot eszel, csökkentheted a másnaposság esélyét. Ez azért van, mert a sajtban sok fehérje, zsír és összetett szénhidrát van, ami meg tudja védeni a gyomrot az ivás okozta kellemetlen mellékhatásoktól
- magyarázta egy nő.
Dr. Raj azonban nem értett egyet a hölggyel, és azt a szomorú hírt közölte vele, hogy lehetetlen teljesen elkerülni az ivás negatív mellékhatásait.
„Íme egy életre szóló lecke egy orvostól: nem lehet teljesen megkímélni a gyomrot, vagy fizikai gátat képezni az alkoholfogyasztás előtt, hogy kevésbé részegedjünk le” - fejtette ki a szakember, majd hozzátette, hogy ez azért van, mert a legtöbb alkohol „a vékonybélben szívódik fel”.
Ám még nincs minden veszve, hiszen az orvos szerint az emésztési folyamatot és a „GI tranzitidőt” is lelassíthatod. Ehhez szerinte a magas zsír-, fehérje- és rosttartalmú ételeket kell fogyasztani. A szakember azt mondta, hogy a folyamat nem korlátozódik egyetlen ételtípusra sem, mivel minden a kalóriák fogyasztásán múlik, akár alkoholfogyasztás előtt, akár azzal együtt, „késlelteti a gyomor kiürülését és az emésztést összességében” - számol be róla az Unilad.
Mutatjuk az orvos videóját: