A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
MEDICINA

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.10.06. 09:30

Rosszul alszol? Azonnal menj orvoshoz, valami komoly bajnak a jele!

Érdemes ezekre odafigyelni!

Ha éjszaka éber vagy, nehezen alszol el, akkor annak a kortizol egyensúlyhiánya lehet az egyik oka – figyelmeztetett egy orvosszakértő. Dr. Becky, természetgyógyász orvos a TikTokon felhívta a figyelmet az alacsony kortizolszint és az álmatlan éjszakák közötti kapcsolatra.

férfi, ágy, alvás, párna
Fotó: Pexel (illusztráció)

Ha a nyugtalan éjszakáidat a stressznek tulajdonítod, és még egyéb tüneteket is tapasztalsz, amelyek lehetetlenné teszik a nyugodt pihenést, érdemes orvoshoz fordulni. Dr. Becky megosztotta a tanácsait, kiemelve az alacsony kortizolszint kockázatát, amely magas vérnyomáshoz vezethet. Dr. Becky hangsúlyozta, hogy fontos tisztában lenni ezekkel, amikor arról beszélt, hogy soha nem szabad figyelmen kívül hagyni a rossz alvást, amely valójában sok esetben azt jelenti, hogy magas az egyén kortizolszintje.

A kortizol a mellékvesék által termelt létfontosságú hormon, amely a test szinte minden szervét és szövetét érinti, és számos kulcsfontosságú funkciót lát el. A kortizol, azaz a stresszhormon nagy szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, a magas szintje magas vérnyomáshoz, a túl alacsony szint pedig vérnyomáseséshez vezethet - írja a Daily Star.

Néhány ember alapból könnyebben alszik, vagy mélyebben, míg mások rosszul alszanak el a szorongás, a stresszes események miatti aggodalom vagy az élet más kihívásai miatt. Sok dolog befolyásolhatja azt, hogy milyen jól alszunk, mint például a jelenlegi fizikai vagy mentális egészségünk, a neveltetésünk, a velünk történő dolgok, és még a temperamentumunk is.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek