Létrehozva: 2024.09.22. 07:00

Viszlát kávé, ezzel az itallal nyisd a napot, ha tényleg fel akarsz ébredni

Ha nem ihatsz kávét, vagy csak szeretnél valami új ízt kipróbálni, akkor ezt az italt neked találták ki! Nemcsak felébreszt, de át is melegít a hűvös reggeleken, és az egész szervezetedre jótékony hatása van.

Vitathatatlan tény, hogy a kávé az egész világon a legnépszerűbb reggeli ébresztő ital, de lehetnek olyan helyzetek, amikor valakinek le kell mondania róla. Szerencsére ilyenkor kéznél van a gyömbér; ez az évezredes csodaszer ugyanolyan hatékonyan felébreszt, mint a kávé, ráadásul egész nap frissen tart testileg és szellemileg is. Emellett nemcsak felébredsz tőle, de egészségesebb is leszel, hiszen a gyömbér rengeteg bajtól megóvja a szervezetedet.

Woman,In,Yellow,Pajama,Sitting,On,Bed,And,Drinking,Coffee
A gyömbér tea nemcsak felébreszt, de egészségesen is tart. Fotó: Mariia Korneeva /  Shutterstock

Erősíti az immunrendszert

Az őszi-téli hónapokban, amikor tombolnak a felső-légúti vírusok, jól jön egy kis extra segítség az immunrendszerednek. Ha rendszeresen fogyasztasz gyömbért, kisebb eséllyel kapod el a vírusfertőzéseket.

Méregtelenít és gyorsítja a fogyást

A gyömbér élénkíti az anyagcserét, és segít megszabadítani a szervezeted a méreganyagoktól, így gyorsabban olvadnak le majd a pluszkilók a diéta alatt. 

Nyugtatja a gyomrot

Ha emésztési panaszaid vannak, segít a gyömbér, így az étvágyad is jobb lesz, és a közérzeted is. Arra azonban érdemes figyelni, hogy akinek érzékeny a gyomra, annál irritációt okozhat, ezért ha ilyesmit tapasztalsz, akkor ne igyál túl erős gyömbérteát, vagy túl nagy mennyiséget.

Csillapítja a fájdalmat

Gyulladáscsökkentő hatása miatt nemcsak akkor segít, ha fáj a torkod, vagy náthás vagy, de akkor is, ha például ízületi gyulladásban szenvedsz. A gyömbér hatóanyagai csökkenthetik a kellemetlen tüneteket és a fájdalmat is, így akkor is segít a gyömbértea, ha edzés után erős izomlázad van.

Védi a szívet

A benne található ásványi anyagok, antioxidánsok, vitaminok és aminosavak nélkülözhetetlenek az egészséges vérkeringéshez, így rendszeres fogyasztásával csökkenthetők a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatai.

Így készítsd el:

Reszelj le 25 gramm friss, tisztára mosott gyömbérgyökeret, majd 6 dl vízben lassú tűzön főzd 20 percig. Vedd le a tűzről, és várj, hogy egy egy pár percet hűljön; ekkor ízesítheted mézzel és citromlével.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek