MEDICINA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.13.

Kend a talpadra a banánhéjat, nem bánod meg

Hihetetlen, hogy a banánhéj mennyi mindenre jó! Erre a trükkre azonban biztosan nem számítottál! Még ma próbáld ki, mert sokat segít!

Nyár végére repedt és csúnya lett a sarkad? Ez előfordul, ha nyitott lábbelit, szandált vagy papucsot hordasz több héten keresztül. Ha a levegő közvetlenül érintkezik a bőrrel, óhatatlanul szárítja, ráadásul a városi aszfalt közelében még forró is a levegő, így a szárító hatás még jobban érvényesül. Emiatt repedezhet be a sarok tájékán a bőröd, ám ezt nem szégyellni kell, hanem mielőbb "orvosolni". Íme, egy hasznos tipp: ne dobd ki a banánhéjat, csodás ápolószerként hat a kiszáradt bőrfelületeken!

Discarded,Yellow,Banana,Peel,After,Picking,Fruits,And,Banana,Pulp
Illusztráció / Fotó: rsooll

Mutatjuk, mit kell tenni:

  1. Mosd meg alaposan a sarkad. A banánhéj belső felületén megtapadó gyümölcshúst kapard kiskanállal egy tányérra, majd adj hozzá egy kevés ricinusolajat és keverd össze.
  2. Egy szájmaszkba kanalazd bele ezt a házilag készített kenőcsöt majd simítsd a maszkot a sarkadra és kösd össze. Tegyél rá még folpackot is. Aludj így egymás után legalább 3 éjszaka. Csodás lesz a hatása!

Te tudtad?

A banánhéj tele van értékes vitaminokkal, ásványokkal: B6-B12-vitaminokkal, és káliummal, magnéziummal. Ezeknek a jótékony anyagoknak az olajos keveréke gyógyírként hat a repedezett, száraz bőrre. A ricinusolajban lévő zsírsavak, trigliceridek segítenek a bőrnek megtartani a nedvességet. Regenerálják a a sérült bőrt, összehúzzák a repedéseket, és egyenletessé teszik a felületet. Egy tanulmány szerint a ricinusolaj gyulladáscsökkentő is. Más bőrpanaszokra is jó, mint az ekcéma, a pikkelysömör. Másik fontos hatása, hogy megszünteti a baktériumok számára ideális közeget, ezáltal csökkenti a viszketést.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek